To je to što me zanima!

Preminula je Monica Vitti, slavna talijanska glumica i zvijezda Antonionijevih filmova

Tijekom svoje duge filmske karijere osvojila je sedam talijanskih Zlatnih globusa za najbolju glumicu, Zlatni globus za životno djelo i pet nagrada David di Donatello za najbolju glumicu
Vidi originalni članak

Talijanska glumica i zvijezda Antonionijevih filmova, Monica Vitti, umrla je u 90. godini života, piše The Sun. Zvijezda se dugo bolovala od Alzheimerove bolesti. Njezina najpoznatija uloga bila je u filmu 'Crvena pustinja' iz 1964. godine, a tijekom svoje bogate karijere osvojila je čak sedam talijanskih Zlatnih globusa.

 

Rođena je u Rimu kao Maria Luisa Ceciarelli, a svoju glumačku karijeru započela je još kao tinejdžerica kada je počela glumiti u amaterskim produkcijama. Kasnije se školovala na Nacionalnoj akademiji dramskih umjetnosti i prvu filmsku ulogu ostvarila 1954. u talijanskoj komediji 'Ridere! Ridere! Ridere!'

 

Ta joj je uloga lansirala karijeru pa je nakon nje glumila u brojnim filmovima koje je režirao poznati Michelangelo Antonioni, a jedna od njih je i glavna uloga u filmu 'L'Avventuri'.

KOLEGE SE OPRAŠTAJU U 80. godini života preminula je producentica Vesna Mort: 'Inspirirala je mlađe generacije'

Tijekom svoje duge filmske karijere osvojila je sedam talijanskih Zlatnih globusa za najbolju glumicu, Zlatni globus za životno djelo i pet nagrada David di Donatello za najbolju glumicu. 1995. Monica je također osvojila nagradu Zlatni lav za životno djelo na Venecijanskom filmskom festivalu.

Idi na 24sata