To je to što me zanima!

Prevara? Je li Filipa imala pred ostalima nepoštenu prednost?

Nakon završetka '3, 2, 1 - kuhaj!' saznalo se da je Filipa prije ulaska u show pohađala dva semestra kulinarske škole nakon kojih se dobije titula 'profesionalni kuhar talijanske kuhinje'
Vidi originalni članak

Filipa Sorko (23) i Petra Ergić (23) pobijedile su u showu '3, 2, 1 - kuhaj!' tako što su u superfinalu bile bolje od Doris Vlah (52) i Luke Dančulovića (29). Nakon proglašenja pobjednika na mnogim društvenim mrežama pojavili su se gnjevni komentari kako djevojke iz Slavonije nisu zaslužile pobjedu jer su imale nepoštenu prednost.

Filipa je naime prije showa pohađala dva semestra kulinarske škole nakon kojih se dobije titula 'profesionalni kuhar talijanske kuhinje'. 

Kako je poanta showa da se u njemu natječu amaterski kuhari, mnogi misle da Filipa nije imala što tražiti u takvom natjecanju, iako nije nikada radila kao kuharica pa čak ni kao ispomoć u kuhinji.

Je li Filipa zbog svojeg predznanja imala nepoštenu prednost nad drugim kandidatima i je li se uopće smjela natjecati u kulinarskom showu za kuhare amatere? Je li njihova pobjeda zaslužena? Mislite li da je netko drugi trebao ili više zaslužio pobijediti u showu? Svoje mišljenje recite nam u komentarima ispod teksta.

Idi na 24sata

Komentari 192

  • SMARTGIRL1111 31.05.2016.

    Ako je cura i naučila neke pojmove o rezanju i guljenju, pečenju i friganju, morala je to negdje i naučiti. Svi ti natjecatelji su radili po restoranima, imaju konobe, svi su negdje naučili nešto o kulinarskom svijetu, a što je najvažnije - imaju godina i godina iskustva za štednjakom. Da je pobijedio Dragan, onda bi vam isplivalo da on isto ima završen kulinarski tečaj i da je bio na Masterchefu, pa je li zbog toga u prednosti? Da je pobjedio Panta, pitali bi ima li on prednost jer je bio par puta u večeri za 5, a žena mu već 40 godina radi u restoranu. Da su pobijedila braća, postavilo bi se isto pitanje, jer imaju restoran u Hvaru. Da je produkcija mislila da ta djevojka, sa tih 9 mjeseci brzopotezne škole, ima neku prednost, ne bi ju primili u show. A cura je amater, sa poznavanjem osnova, što se i moglo vidjeti. Samo što u glavama naših neukih Hrvata, diploma koju dobiješ nakon 9 mjeseci ima neviđenu težinu i daje ti ogromnu prednost. Kad će ljudi shvatiti da samo dugogodišnjim školovanjem, usavršavanjem i radom u profesionalnim institucijama postaješ majstor svog zanata i tek tada imaš neku prednost u svom fahu. A osim toga, budimo iskreni - ovdje je kuhanje bilo samo dio čitave puzzle. Gledalo se na puno drugih karakternih osobina kod natjecatelja, složnost, snalažljivost itd. a ne samo na kuhanje. A mnogi žive u iluziji da se ovdje ocjenjivalo samo kuhanje.

  • sprangija 30.05.2016.

    naravno da je prevara i namješteno unaprijedt kako je žiri znao tko će pobijedit pa pozvao Miru Skoro da im pjeva na kraju jer su pobijedile slavonske??!!

  • mede 28.05.2016.

    filipa izgleda kao da je rodila petru.nemoguće da imaju jednako godina

Komentiraj...
Vidi sve komentare