To je to što me zanima!

Princ George (5) kreće u prvi razred: Školarina 170 tis. kuna

Prošla je školska godina u privatnoj školi Thomas's Battersea bila tek prijemna, a pravi izazovi tek slijede budući da ove godine princ dobiva 'ozbiljnije' predmete poput znanosti, povijesti i zemljopisa
Vidi originalni članak

Kao i druge školarce diljem svijeta, i najstarije dijete princa Williama (35) i vojvotkinje Kate Middleton (36) princa Georgea (5) nakon ljetnih praznika očekuju školske klupe, no i drugi izazovi uz to.

BIZARNI ZAKON Meghan i princ Harry neće biti zakonski skrbnici svojoj djeci

Princ ove godine dobiva novog učitelja, a očekuje ga i ozbiljniji školski program u kojem će više nego do sada morati sudjelovati i roditelji.

Naime, prošla je školska godina u privatnoj školi Thomas's Battersea za princa Georga bila tek prijemna. Pravi izazovi za njega tek slijede budući da u sklopu nastave dobiva 'ozbiljnije' predmete poput znanosti, povijesti i zemljopisa.

RAZIGRANO DIJETE Roditelji princu Georgeu taje da će jednoga dana biti kralj

Ako bi engleski obrazovni sustav mogli usporediti s našim, rekli bi da George ove godine iz predškole kreće u prvi razred

Prvašići će nadolazeće školske godine utvrđivati znanje stečeno na prijamnoj godini, te usavršavati ključne vještine poput pisanja pisanih slova, tečnog govora i razumijevanja matematike.

Iako to kraljevskoj obitelji ne predstavlja problem, ova je godina izazovnija i za roditelje.

S DJECOM NA ODMORU William i Kate otišli na otok na kojem ljetuju samo najbogatiji

Umjesto dosadašnjih 45 tisuća kuna po polugodištu će za prvu godinu trebati izdvojiti oko 170 tisuća kuna. Usto Kate i princ William će morati odvojiti i više vremena za princa Georgea odnosno za čitanje i rješavanje tjednih zadataka s njim.

George i njegovi školski prijatelji već su se upoznali s osnovama francuskog jezika, a znanje će ove godine produbljivati uz stručnog učitelja s kojim će 35 minuta tjedno učiti bajke i pjesme na tom jeziku. Strani će vokabular proširiti i učenjem pojmova poput 'zimske odjeće', 'dana u tjednu' i 'predmeta iz učionice'.

Religijska poduka bit će usmjerena prema razvijanju znanja i razumijevanju kršćanstva, ali će se mališane podučavati i drugim religijama i kulturama koje su prisutne u današnjoj Velikoj Britaniji.

GEORGE SLAVI ROĐENDAN! George ima pet godina, a već ga iritiraju kraljevske dužnosti

U proučavanju Biblije će se upoznati samo s 'važnijim pričama' poput one o Noi, Josipu i Davidu, i Golijatu.

VIDI OVO: 10 slučajeva u kojima je Meghan Markle kopirala stil princeze Diane.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • svetlana39 30.08.2018.

    Sa pet godina u prvi razred osnovne škole! Kod nas se ide sa 6 ili 7 godina! Mogli su ga dati čim se rodi! Ovo je po mom mišljenju prerano!

  • makisa 29.08.2018.

    Čisto proseravanje

  • raul-gonzales 29.08.2018.

    Fuj gade mi se koliko je ljudi gladno

Komentiraj...
Vidi sve komentare