To je to što me zanima!

Prljavo kazalište: Legendarni koncert obilježit ćemo u Areni

Zbog pjesme ‘Ruža Hrvatska’ i političkih konotacija milicija je pokušala te 1989. zabraniti koncert Prljavog kazališta. U studenome ove godine proslavit će obljetnicu najvećeg nastupa u hrvatskoj povijesti
Vidi originalni članak

Procjenjuje se da je tog 17. listopada na tadašnjem Trgu Republike bilo više od 200.000 ljudi. Trideset godina kasnije, ali 18. listopada, Prljavo kazalište će obilježiti obljetnicu legendarnog koncerta.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Danima su taj koncert željeli zaustaviti, najviše zbog pjesme 'Mojoj majci', u narodu nazvanu 'Ruža Hrvatska'.

- Stalno mi je neki pandur govorio da onoj masi kažem kako je koncert otkazan, odgovorio sam mu neka im on to kaže - prisjetio se Jasenko Houra (58).

Ove godine su krenuli na obljetničku turneju. U Zagrebu će obilježiti obljetnicu velikoga koncerta. Nagađalo se da će i to biti na Trgu, ovaj put bana Josipa Jelačića, ali ipak će biti u zagrebačkoj Areni. Trg je otpao zbog produkcijskih razloga.

- Zasad ne znam puno više detalja o koncertu u Areni, ovi dani nisu bili za razgovore o tome - otkrio je frontmen 'prljavaca' Houra.

A nisu bili dani za razgovor o koncertu jer se još oporavljaju od odlaska Dubravka Voriha, koji je preminuo 12. ožujka nakon teške bolesti. Sjajni basist s Prljavim kazalištem svirao je godinama.

- Od sprovoda se nismo našli. Svatko je otišao na svoju stranu da se resetiramo. Bili smo previše potreseni, sve je bilo raštimano. Tek sad smo se skupili i počinjemo s probama za nastavak turneje - rekao je Jajo. Dudo Vorih je sam prošle godine odredio tko će ga naslijediti u bendu, a to je Marko Karačić.

- Dogovorili smo se da bi bilo najbolje da on sam predloži tko će ući u bend. Rekao je: ‘Samo me Marko može zamijeniti’. Poslušali smo ga - rekao je Houra.

PRLJAVCI SHRVANI U 59. godini je umro Dubravko Vorih, basist Prljavog kazališta

Vorihu je velika želja bila svirati na stadionu u Kranjčevićevoj prošle godine. Već i tad je s njima bio Karačić, za svaki slučaj, ali Dudo je uspio odsvirati.

- Sad moramo nastaviti bez našega Dude. Obožavao je muziku, bila mu je sve. Bio je veliki gitarist i prijatelj - rekao je Houra.

TEŠKO IM JE ODOLJETI: Žene rođene u znaku Škorpiona su mamac za muškarce, ali ovaj znak ih premašuje

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Mercedes s klasa 27.03.2019.

    Ma kakva arena, neće se osjetiti taj doživljaj ako ne bude na trgu bana josipa jelačića ili su dobili naredbu od bandića i hdz-a da bi to probudilo domoljubne osjećaje što je za njih pogubno

  • zaboljesutta 26.03.2019.

    A nece u Beogradu?

  • vx123 26.03.2019.

    Jedna je Arena. U Puli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare