To je to što me zanima!

'Procurili' službeni dokumenti o protokolu u slučaju smrti kraljice: 'Pokrenuli smo istragu'

Velška vlada podijelila je elektroničku poštu označenu kao 'službeno osjetljivu'. Bila je upućena većem broju internih osoba, ali i jednom bivšem zaposleniku. Ipak, tvrde da nije sadržavala operativne informacije
Vidi originalni članak

Istraga je u tijeku nakon što je velška vlada slučajno podijelila službene e-mailove o protokolima koji su u planu kada umre kraljica Elizabeta II (95), piše Sky News.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Elektronička pošta bila je označena kao 'službeno osjetljiva', a upućena je većem broju internih osoba, ali i jednom bivšem zaposleniku.

Sadržavala je pismo državnog službenika, koji je izrazio zabrinutost da medijska organizacija ima povjerljive informacije o spomenutim planovima.

The Guardian je 2017. napisao članak o tajnom planu za dane nakon kraljičine smrti, a Politico je prošle godine objavio članak o detaljima operacije 'London Bridge', kodnom nazivu procedure.

KRALJEVSKA OBITELJ NA OKUPU William i Kate s djecom pružili podršku kraljici na ceremoniji u čast pokojnom princu Phillipu

Ipak, iako je e-mail bio označen kao službeni, velška vlada tvrdi da nije sadržavao nikakve operativne informacije,

- Označeno je kao 'službeno osjetljivo' i nije se smjelo dijeliti. Pitanje sigurnosti informacija i podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i to se sada istražuje kao potencijalno kršenje sigurnosti - istaknuo je glasnogovornik stalnog tajnika Andrewa Goodalla, koji je čelnik državne službe velške vlade.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • NenadZG 08.04.2022.

    Nekome je dojadila.

  • CobaltTheSharp 08.04.2022.

    A kad planira? Zna li se što ili prošo voz za nju!

  • Vlad 08.04.2022.

    Kakav tajni protokol. To je već objavljeno više puta kad se Charls oženio sa razvedenom ženom. On formalno preuzima prijestolje bez krunidbe pošto abdicira u korist najstarijeg sina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare