To je to što me zanima!

Prodaje se vila na Malti u kojoj su živjeli Elizabeta i princ Filip

Riječ je o palači od 1560 četvornih metara, a s okućnicom se prostire na ukupno 5000 četvornih metara. S godinama je palača postala pomalo zapuštena, no ima golemu povijesnu vrijednost
Vidi originalni članak

Premda je moguće kupiti kuću blizu neke kraljevske rezidencije, poput one koja je na tržištu od svibnja, a nalazi se pokraj doma princa Harryja (34) i vojvotkinje Meghan (37), prilika za kupnju jedne od bivših kuća članova britanske kraljevske obitelji ne pruža se često. 

Odnedavno, na popisu nekretnina koje se prodaju su francusko imanje i nekadašnji dom Wallis Simpson i vojvode od Windsora te kuća na Malti u kojoj su neko vrijeme živjeli britanska kraljica Elizabeta II. (93) i njezin suprug, princ Filip (98), piše Architectural Digest. 

Za 6 milijuna dolara potencijalnom se kupcu nudi "Villa Gwardamanga" u predgrađu Vallette koja se sastoji od šest spavaćih soba, triju kupaonica, velikoga dnevnog boravka i nekoliko dijelova kuće namijenjenih gostima i osoblju.

- Kuća ima prekrasan pogled s terase na more i luku Marsamxett, krase je brojne autentične arhitektonske značajke poput impozantne fasade, raskošnoga trijema, nadsvođenog ulaznog hodnika, originalnoga širokog stubišta, kamenih podova i nekoliko kamina - piše u oglasu. Riječ je o palači od 1560 četvornih metara, a s okućnicom se prostire na ukupno 5000 četvornih metara. S godinama je palača postala pomalo zapuštena, no ima golemu povijesnu vrijednost, smatra agent za nekretnine.

Nedugo nakon vjenčanja, između 1949. do 1951. godine, Elizabeta i princ Filip preselili su na Maltu gdje je on služio u Kraljevskoj mediteranskoj floti. Malta je, uz Ujedinjeno Kraljevstvo jedino mjesto koje je kraljica Elizabeta smatrala svojim domom.

Elizabeta II. nikada nije skrivala ljubav prema Malti i sa sjetom se prije nekoliko godina prisjetila sretnih godina što ih je ondje provela s Filipom.

- Posjet Malti za mene je uvijek poseban - rekla je tijekom posjeta toj zemlji 2015.

- Prisjećam se sretnih dana provedenih ovdje s princom Filipom neposredno nakon našega vjenčanja - rekla je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

JAVNOST OPET ŠOKIRANA: Kraljica ne dolazi na krštenje sina Meghan i Harryja?

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 17.06.2019.

    sigurno 100 godina stara

Komentiraj...
Vidi sve komentare