To je to što me zanima!

Prvo gostovanje: U Aquariusu nastupa producent Toro y Moi

Iza imena Toro y Moi krije se Chaz Bundick, američki producent i izvođač koji u Hrvatsku dolazi prvi put u karijeri. Najčešće ga povezuju s pokretom chillwavea
Vidi originalni članak

Osvježenje je ovih dana postala misija za sve one koji ne mogu pobjeći iz grada, ali zato će koncert 05. srpnja na jarunskoj obali biti pravo rješenje za sve ljubitelje nekomercijalne glazbe. Očekuje vas amalgam zvukova koje ne možete čuti na većini radijskih postaja jer nisu dovoljno mainstream i baš zato ovo je jedinstvena prilika da prvi put na prostoru cijele regije uživo doživite producenta Toro y Moia.

Iza imena Toro y Moi krije se Chaz Bundick, američki producent i izvođač koji u Hrvatsku dolazi prvi put u karijeri. Najčešće ga povezuju s pokretom chillwavea koji je doživio ekspanziju 2010. godine. Glazbu koju danas stvara najbolje je opisati utjecajima Animal Collectivea, Sonic Youtha, Daft Punka, Beach Boysa ili francuskog housea...U svemu traži poseban zvuk koji zasada najbolje postiže uz bubnjara i basistu. Izdao je već tri albuma 'Causers of this' (2010.), 'Underneath the Pine' (2012.) i 'June 2009' (2012.), a  o svojem stvaralaštvu kaže da želi stvarati catchy pjesme i izazivati slušatelja.

Prije i poslije koncerta za DJ pultom bit će Eddy Ramich, veliki ljubitelj Toro y Moia. Eddy na glazbenoj sceni djeluje već dvadesetak godina i jedno je od ključnih DJ imena u ovom dijelu Europe. Velik uspjeh postigao je i u Japanu gdje je osvojio titulu 'Master of Mastermix' 2006. godine.

Zagrebačka publika godinama je uživala u programu Kontrapunkt koji je vodio 13 godina, a koji je ugostio 4Hero, Carl Craiga, Gilles Petersona, Beady Belle i mnoge druge koje komercijalna glazbena scena u Hrvatskoj nije poznavala. I dalje neumorno istražuje kako bi njegovi mixevi uvijek bilo svježi, nepredvidljivi s najfinijim stapanjima dub stepa, housea i opskurnog jazza.

Toro y Moi, Eddy Ramich i mnogo dobrih beatova očekuju vas večeras u Aquariusu, a ulaznica još ima u prodaji po cijeni od 80 kn. I cijena na ulazu će biti 80 kn što je mali poklon organizatora svim glazbenim znalcima koji dan odluče završiti izvrsnim gostovanjem.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zzzum 06.07.2012.

    nikad cula..

Komentiraj...
Vidi sve komentare