To je to što me zanima!

Rado se vraća: Ralph Fiennes u Hrvatskoj radi film o baletanu

Dok je igrao predstavu ‘Richard treći’, svidjeli su mu se krajolik i arhitektura. Oskarovac režira biografski film o baletanu Nureyevu...
Vidi originalni članak

Ralph Fiennes će u rujnu snimati novi film u Rijeci i na još jednoj lokaciji u Istri.

Engleski glumac (54) režira biografsku dramu “The White Crow” o ruskom baletanu Rudolfu Nureyevu. Oskarovac je u lipnju bio u Hrvatskoj i tražio mjesta za snimanje filma. Tad se susreo s Radom Šerbedžijom i njegovom suprugom Lenkom Udovički u Zagrebu te su otišli na ručak. Nakon toga je otišao u Istru jer se prošlog ljeta oduševio tamošnjim krajolicima i arhitekturom dok je s predstavom “Richard treći” gostovao na Brijunima.

Nakon odigranih predstava Fiennes se s prijateljem Šerbedžijom zaputio u ribolov te uživao u gastronomskim specijalitetima koje nudi naša obala. Fiennes je rekao kako mu je na Brijunima bilo fantastično te ih želi ponovno posjetiti.

Oskarovca je oduševio scenarij Davida Hare o pokojnom, sovjetskom baletanu, koji je bio direktor Pariške opere.

- To je priča o beskompromisnom duhu, domovini i ideologijama koje ograničavaju, ali i prijateljstvu. Riječ je i o baletnoj i životnoj kulturi koju je Nureyev ostavio u rodnoj Rusiji - napomenuo je glumac.

Nureyev je 1961. pobjegao iz Sovjetskog Saveza i u inozemstvu se proslavio. Nazvali su ga “gospodarom plesa” i proglasili jednim od najdarovitijih muških plesača. Nureyeva će tumačiti ruski baletan Oleg Ivenko.

- Uživam raditi s njim. Odličan je učitelj, a pričamo na ruskom jer ga je naučio kad je glumio Ruse - pohvalio je Ivenko Fiennesa i dodao kako se naporno priprema za ulogu. Film će se, osim na dvije lokacije u Hrvatskoj, snimati i u St. Petersburgu te Parizu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 23.07.2017.

    Ko je stariji od njih dva.🤔

  • Berger117 22.07.2017.

    radni naslov je klizeći s leđa ;DD

Komentiraj...
Vidi sve komentare