To je to što me zanima!

'Raspametili' su Arenu: Deep Purple odsvirao i 'Lijepu našu'

Kultni britanski rockeri u zagrebačkoj Areni svirali su dva sata. Pjevač Ian je na pozornicu izašao u svjetlucavom sakou i sa sunčanim naočalama. Publiku su 'raspametili' starim klasicima
Vidi originalni članak

Nakon samo pola sata svirke frontmen Deep Purplea Ian Gillian (71) povukao se s pozornice i napravio prvu pauzu. Bend je nastavio svirati, a on se vratio za desetak minuta.

Pauze je često ponavljao tijekom koncerta, a ostatak benda ga je pokrivao. Dok je Ian bio iza pozornice nitko nije pjevao umjesto njega već su momci žestoko prašili. Britanci su u zagrebačkoj Areni svirali dva sata. Ian je na pozornicu izašao u svjetlucavom sakou i sa sunčanim naočalama. Sako je odbacio već na prvoj pjesmi i nastavio pjevati u košulji.

- Super! Fantastično! Hvala vam! Fenomenalni ste!, govorio je frontmen kultnog benda publici.

Koncert su započeli pjesmama s novog albuma “inFinite” koji je njihov 20. studijski album. Snažan pljesak dobio je klavijaturist Don Airey (68) kad je odsvirao “Lijepu našu”. Publiku su raspametili starim hitovima, a na bisu su odsvirali “Highway Star”, “Hush” i “Black Night”.

Posebnih zahtjeva rokeri nisu imali. Tražili su da iza pozornice bude dovoljno vode i viskija. U Zagrebu su prvi put svirali 1975., a u Hrvatsku su nakon toga dolazili još nekoliko puta. Ovu “The Long Goodbye” turneju nazvali su oproštajnom i najavili da više neće svirati. Već sutra Deep Purple svira u Beču.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • plik 19.05.2017.

    Čast njima, ali nije to to bez Blackore-a...

  • Cezar9 18.05.2017.

    Bio sam nazočan na koncertu, prekjučer. Oduševili su me. Tko ne voli takvu vrstu glazbe, neka niti ne komentira i pljuje po njima!! Zasigurno je bilo ljepše slušati njih, nego Lepu Brenu, Mitra Mirića i ostale.....???? Slušam ih od svoje 12 godine, a od tog vremena je prošlo poprilično dugo vremena. Uživao sam...Bravo!!!

  • Plavusa 13 Pink G 17.05.2017.

    https://youtu.be/zUwEIt9ez7M

Komentiraj...
Vidi sve komentare