To je to što me zanima!

Rijeka slavila titulu bez Damira Urbana: 'Nije me nitko zvao...'

Kako ne bi bilo 'repova' oko otvorenja niti tračeva kako on sam nije želio nastupiti, riječki pjevač je odgovorio na, kako tvrdi, brojne upite fanova, prijatelja i poznanika koje je dobio
Vidi originalni članak

Riječko subotnje slavlje, kojim je grad i službeno postao europskom prijestolnicom kulture za 2020. godinu prošao je bez jednog od najznačajnijih riječkih glazbenika, barem kad je sudjelovanje u službenoj ceremoniji u pitanju. Mnoge je Riječane i fanove Damira Urbana (51) to iznenadilo, a on je odlučio pojasniti cijelu situaciju. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Rijeka je u subotu postala europskom prijestolnicom kulture. Moram reći da je taj dan bilo posebno lijepo biti ovdje, ne samo kao svjedok, već i kao ponosni građanin ovoga grada. Mislim da je samo otvaranje bilo više nego uspješno. Posebno bih izdvojio svog kolegu Zorana Prodanovića Prlju. Trenutno ne mogu zamisliti da bi itko bolje od njega izveo sam čin vođenja završne ceremonije - napisao je Urban na društvenim mrežama. 

Kako ne bi bilo 'repova' oko otvorenja niti tračeva kako on sam nije želio nastupiti, riječki pjevač je odgovorio na, kako tvrdi, brojne upite koje je dobio.

SLAVLJE U RIJECI Mrle je pjevao za kulturnjake, a Prlja u luci poveo 'Bella Ciao'

- Ovaj post ne pišem samo zbog čestitki i pohvala, već i da bih objasnio jednu situaciju. Naime, primio sam (od inboxa, komentara, prolaznika, poznanika) puno upita zašto me nije bilo u programu otvaranja, a onda i komentare kako je to sigurno bio neki moj statement, moja odluka, kako netko nije ispunio moje uvjete ili da sam bahato odbio sudjelovati u programu. Mene u programu otvorenja u HNK Ivana pl. Zajca, kao ni u luci, nije bilo jer me nitko iz EPK nije, kao autora i glazbenika, pozvao da u njemu sudjelujem, a niti da mu prisustvujem i to je sasvim u redu - napisao je Urban.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 30

  • KnezDomagoj 04.02.2020.

    Urban je jedan genijalac. Obožavam njegove pjesme kakav god da ima stav, pjesmu i njegovu osobnost mu nitko ne može oduzeti.

  • kakogod 04.02.2020.

    Ne znam zašto ga nisu zvali. Trebali su... Btw, čestitke Gradu Rijeci iz Grada Splita u kojem još uvijek gori slobodarski, mediteranski i građanski plamen kojega neki uporno pokušavaju ugasiti, ali im nikad neće uspjeti.

  • 05.08.1995 04.02.2020.

    nadam se da onu sprdačinu od otvorenja nisu prenosili u Europi. Pa izbaciti će nas iz EU-a. ;-) Toliko kića, neukusa, komunističke nostalgije, jugoslavenštine...za povraćati

Komentiraj...
Vidi sve komentare