To je to što me zanima!

Robert Kurbaša objavio prvi album: Poezija mi je ljubav

Glumac je objavio digitalni album poezije 'Biti mi daj', koji je nastao povodom 150 godina splitske knjižare Morpurgo. Na albumu se nalazi devet pjesama
Vidi originalni članak

Jako sam zadovoljan jer nije riječ o tipičnom albumu. naime, ja ne pjevam nego govorim poeziju na originalnu glazbu. Dakle nije riječ o pukoj glazbenoj podlozi nego o emotivno usklađenoj glazbi i naraciji. Kad imate lijepo odabrane pjesme naših ponajboljih pjesnika poput Jakše Fiamenga i Enesa Kiševića, onda je moj zadatak lagan, komentirao je Robert Kurbaša (37) izlazak svog prvog albuma poezije.

Glumac je objavio digitalni album 'Biti mi daj'. Cijeli projekt nastao je povodom 150 godina splitske knjižare Morpurgo, a na albumu se nalazi devet pjesama. Sve stihove interpretira sam Kurbaša, a riječ je o pjesmama Enesa Kiševića, Jakše Fiamenga, a po jednu pjesmu imaju i fra Bonaventura Duda, fra Ante Vučković i Tonči Petrasov Marović. Kompletnu glazbu albuma potpisuje splitski glazbenik Milan Štajner (Miki Nopling).

Glumac ne smatra da će nakon objave albuma postati velika glazbena zvijezda jer to što radi nije za širok krug ljudi, ali napominje kako su svi koji su čuli ponešto s albuma, tražili još. 

- Volii bih da ovakve pjesme postanu glazbeni mainstream i da ljudi uživaju u dubini pjesničkog izražaja. Da nije sve površno, nekakvi stihovi koji se rimuju, a zapravo je motiv pisanja 'što gore, to bolje'. Pjesma se mora shvatiti, ući u dubinu pjesme. Glazba ovdje nije puka podloga, nego se uklapa u misaone cjeline stiha, rečenice ili riječi - rekao je Robert, koji je album predstavio spotom 'Sunce, vjetar i ti'.

I nakon objave prvog albuma, gluma mu je draža od pjevanja jer i nije baš neki nadareni pjevač te ne razmišlja o promjeni karijere.

- Naravno da ću se nastaviti baviti glumom, to je moj poziv, ali poezija mi je ljubav - zaključio je Kurbaša.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • user_388907 15.03.2015.

    Svaka mu čast

  • CUKRENA. 13.03.2015.

    Lijepi stihovi, šteta što niste stavili neku drugu, ovu ste već objavili, nedavno..

  • lukica25 13.03.2015.

    ućinilo mi se ko da piše............penzija mi je ljubav haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare