To je to što me zanima!

Ronald Ross i klapa Godimenti predvodnici klapskog rnb-a

Autori teksta pjesme ‘Nazovi me svojim’ su Domagoj Piplica i košarkaš Ronald Ross kojemu je umjetničko ime Jus Ron. Ove godine nastupaju na CMC Festivalu
Vidi originalni članak

Vodička klapa Godimenti, već tradicionalni gost CMC festival, ove godine priprema hrabar iskorak. Pjesmu “Nazovi me svojim” snimili su u suradnji s američkim košarkašem Ronaldom Rossom. Neuobičajeni spoj klapskog pjevanja i rnb glazbe donosi novi pravac u hrvatskoj glazbi, klapski rnb. 

Autori teksta pjesme ‘Nazovi me svojim’ su Domagoj Piplica i košarkaš Ronald Ross kojemu je umjetničko ime Jus Ron, autori glazbe Danijel Lasan i Jus Ron dok je aranžman napisao Alex Jee. Pjesma je nastala pod produkcijskom palicom Tonija Eterovića, a produkcija spota pripala je Roku Micinu i Klapi Godimenti.

Kako je došlo do suradnje između klape i Ronalda, Danijel Lasan iz klape Godimenti kaže:

- Jednog dana Ross se vozio automobilom vodičkim ‘kaletama’ i u jednoj uskoj zakačio je retrovizorom ‘grilje’ na prozoru kuće. Vlasnica kuće, starija baka, tražila ga je dokumente. Kako slabo vidi i čuje, nisu se uspjeli sporazumjeti, pa ga je zadržala i pozvala mene - otkrio je Lasan i dodao:

- Možete zamisliti moje iznenađenje kad sam u kući zatekao baku i tamnoputog Rossa kako se griju uz peć na drva. Baka mi je rekla: ‘Sinko, ti si iz poštene kuće, ali ovaj mi je sumnjiv. Ništa ja njega ne razumijem, a neće ni da kaže čiji je’. Baki sam garantirao za Rossa, popravili smo joj ‘grilje’ i on mi se želio odužiti. Otišli smo na piće, upoznali se i to je na kraju rezultiralo suradnjom.

Ronald je košarkaš šibenskog kluba Jolly JBS i već je 2 godine u Hrvatskoj, te se tako priključio vojsci stranaca koji će o Hrvatskoj pričati sve najbolje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • pernica 06.06.2013.

    SUPER PJESMA! iako neobičan spoj, klapskih glasova i rnb- pjevača, meni odlično! sve pohvale!

Komentiraj...
Vidi sve komentare