To je to što me zanima!

Rozy je influencerica koja ima 130.000 pratitelja, surađuje s brendovima, a nije ljudsko biće

U Južnoj Koreji kreirali su virtualne influencere koristeći CGI tehnologiju, a pomoću Rozy ove godine očekuju da će zaradili oko 11 milijuna kuna. Tvrtka dobiva sponzorstava od luksuznih marki kao što su Chanel i Hermes
Vidi originalni članak

Rozy ima više od 130.000 pratitelja na Instagramu, gdje objavljuje fotografije svojih pustolovina. Ona je zapravo južnokorejska "virtualna influencerica", odnosno digitalno prikazano ljudsko biće koje je toliko realistično da se često pogrešno smatra da je stvarna žena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njezina je šminka uvijek besprijekorna, odjeća joj izgleda kao s modne piste. Ona pjeva, pleše i modelira, a ništa od toga nije stvarno, piše CNN.

Prema tvrtki sa sjedištem u Seulu koja ju je stvorila, Rozy je spoj osoba koje se nalaze u stvarnom i virtualnom svijetu.

- Ona je sposobna učiniti sve što ljudi ne mogu... u obliku najsličnijem čovjeku - kaže Sidus Studio X na svojoj web stranici.

Rozy je lansirana 2020., a od tada je sklopila ugovore s brendovima i sponzorstva, hodala na pisti na virtualnim modnim revijama i čak izdala dva singla.

Industrija "virtualnih ljudi" je u procvatu, a s njom i cijela nova ekonomija u kojoj influenceri nikad ne stare, nemaju skandale i digitalno su besprijekorni. Mnogi se već bune zbog toga je je Južna Koreja već sada zemlja koja je opsjednuta nedostižnim standardima ljepote.

Tehnologija CGI (računalno generirana slika) je već dugo sveprisutna u današnjoj industriji zabave, a umjetnici je koriste za izradu realističnih neljudskih likova u filmovima, računalnim igrama i glazbenim spotovima, a sada se počela koristiti za izradu influencera.

SPLITSKA INFLUENCERICA DJ Steve Aoki peti put pogodio Elu Jerković tortom u glavu

Kako je Rozy postajala sve popularnija, tvrtka je dobivala više sponzorstava od luksuznih marki kao što su Chanel i Hermes, kao i od časopisa i drugih medijskih tvrtki. Njezini oglasi sada su se pojavili na televiziji, pa čak i u izvanmrežnim prostorima poput jumbo plakata i stanica autobusa.

- Mnoge velike tvrtke u Koreji žele koristiti Rozy kao model. Ove godine očekujemo da ćemo lako zaraditi više od dvije milijarde korejskih wona (oko 11 milijuna kuna) samo s Rozy - kaže izvršni direktor Sidus Studija X Baik Seung-yup. 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • langweilig 31.07.2022.

    Sta je sve moguce danas to ni ne znamo. Neka nas ubjedjuju i dalje „sva sam prirodna“ 😜 ova cak ni ne postoji 😆 a nedavno neki lik komentira „vidio sam video, stvarno dobro izgleda“ ahaaa mos mislit 😂

  • Šaptač_Majmunima 31.07.2022.

    LOL!!! pa influenceri ionako nemaju ništa ljudsko u sebi, sve se svodi na: "me, myself & I"...

  • Newberg 31.07.2022.

    Isto ovako je kreiran upad u Senat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare