To je to što me zanima!

Rudan: Presretna sam jer mi je djelo prihvaćeno u mojoj Rijeci

Spisateljica je oduševljena odazivom ljudi koji su došli pogledati njenu predstavu 'Dabogda te majka rodila'. Vedrana kaže da se nije miješala režiserki u posao
Vidi originalni članak

Sinoć je u riječkom HKD teatru prikazana predstava 'Dabogda te majka rodila' po knjizi Vedrane Rudan u dramatizaciji i režiji Tatjane Mandić Rigonat.

- Ja mogu biti samo prezadovoljna tom predstavom, izvrsna je dramaturgija i glumci, kako ne biti presretan kao čovjek kada vidiš da je tvoje djelo prihvaćeno u tvom rodnom gradu - rekla je Vedrana koja je zadovoljna što je došlo mnogo gledatelja koji su odlično reagirali na predstavu. 

Kaže da se u postavljanje svojih knjiga na kazališne daske nikada ne upliće jer ili potpuno vjeruje režiserima ili im ne da dozvolu da koriste njezino djelo. Početkom tjedna je predstava po njezinoj drugoj knjizi 'Kad je žena kurva, kad je muškarac peder' premijerno prikazana u ljubljanskom kazalištu Glej, spisateljica je usporedila te situacije.

- To je vrlo škakljivo pitanje, zvali su me prijatelji iz Ljubljane da im već idem na živce, da tamo u medijima iskačem iz paštete, odaziv na onu predstavu je bio velik, medijiska pokrivenost je bila velika, tako da ako gledamo nacionalno moj uspjeh je 10 puta veći u Sloveniji nego u Hrvatskoj - rekla je Vedrana i dodala kako se radi o dvije potpuno različite priče, a za uspjeh obje predstave su najzaslužniji redatelji i glumci. Istakla je da se predstava po njezinoj knjizi 'Uho, grlo, nož' trenutno igra u Budimpešti i Santa Monici u Kalliforniji.

- Jako mi je drago što je taj moj 'Nož' koji je dočekan na nož kao hrpa psovki, kao smeće, prihvaćen u svijetu i da je bio prikazan u cijeloj Europi i Kanadi, a sada igra i u Americi - zaključila je spisateljica.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • user_106404 03.04.2012.

    Ona je super, bez dlake na jeziku! Svaka cast!

  • feba 02.04.2012.

    Bez obzira što i kaže mnogo pametnih stvari,što je direktna i hrabro iznosi svoje stavove ne zna jednu običnu,najobičniju stvar---to je njen osobni stav,njeno viđenje i njen način govora i ne treba ga nametati drugima uz prostačenje.

  • 01.04.2012.

    Već nemam inspiracije za komentirat sve te frikove svaki dan ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare