To je to što me zanima!

Scenaristice 'Ratkajevih': J.Veljača prisvaja naš rad

M. Foretić i J. Svilar ljute su jer J. Veljača prisvaja zasluge za scenarij. Ne tvrdimo da ona ništa ne radi, ali napisala je samo nekoliko epizoda
Vidi originalni članak

Ne izlazimo u medije jer tražimo slavu, nego želimo ispraviti nepravdu. Pisanje scenarija za “Ratkajeve” bio je timski rad i nije u redu da nas Jelena Veljača u izjavama za medije degradira i proglašava pomagačicama i tipkačicama svojih ideja. Čim je rad na scenariju bio gotov, Veljača je počela prisvajati sve zasluge, kažu Morana Foretić i Jelena Svilar.
Snimanje povijesne sapunice “Ponos Ratkajevih” bila je zajednička ideja Jelene Veljače i njenog tadašnjeg dečka Romana Majetića. Tročlani scenaristički tim oformljen je ljetos. Zaplete i slijed scena smišljali su zajedno, ali samo pisanje epizoda obavile su Svilar i Foretić. Veljača je, kao šefica tima, njihove scenarije zatim “peglala” kako ne bi bilo neusklađenosti. Finalna verzija je njena, ali sama ih je napisala tek četiri ili pet.
- Ne tvrdimo da Veljača nije ništa radila. Ona je vrlo kreativna i talentirana cura i za taj je scenarij zaslužna jednako koliko i mi. Međutim, njene izjave u novinama tipa: 'Evo, baš sam završila pisanje epizode’ nas ljute jer to jednostavno nije istina - kaže Svilar. Foretić kaže da ih je Roman upozorio da ne idu u javnost.
- Ja sam svoj stav izrazio na špici serije gdje su sve tri navedene kao scenaristice, a o tome što je tko točno radio, moraju se dogovoriti same - rekao je Majetić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • tajnamoja 30.04.2008.

    Znali smo da Jelena ne može sve sama.

  • Tinami 30.04.2008.

    Jelena mi strašno ide na kurac...

  • Hottie 29.04.2008.

    jelena je tašta ali nije loša.

Komentiraj...
Vidi sve komentare