To je to što me zanima!

Schwarzenegger na meti kritika zbog poruke koju je napisao u knjizi sjećanja u Auschwitzu

Svjedok sam ruševinama zemlje koju su slomili nacisti. Iz prve sam ruke vidio kako je ta mržnja izmakla kontroli i dijelim ova bolna sjećanja sa svijetom, poručio je tijekom posjeta
Vidi originalni članak

Glumac Arnold Schwarzenegger (75) izazvao je kritike i podijelio mišljenja nakon što je ostavio citat iz filma 'Terminator' u knjizi gostiju u Auschwitzu tijekom posjeta koncentracijskom logoru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hollywoodska legenda obišla je logor sa Zakladom židovskog centra Auschwitz nakon što je dobio priznanje za njegove napore u borbi protiv rasizma i antisemitizma, piše The Sun. Obećao je pomoći organizaciji za borbu protiv rasizma da 'iskorijeni mržnju'.

- Svjedok sam ruševinama zemlje koju su slomili nacisti. Iz prve sam ruke vidio kako je ta mržnja izmakla kontroli i dijelim ova bolna sjećanja sa svijetom u nadi da ću spriječiti buduće tragedije i educirati vojnike o osobnoj odgovornosti. Stojim uz Zakladu židovskog centra Auschwitz i njihovu misiju obrazovanja kako bi osigurali da se to nikad više ne ponovi - poručio je Arnold.

Schwarzenegger je završio svoju turneju upisom njegove izreke 'Vratit ću se' ("I'll be back") u knjigu sjećanja, a službeni Twitter profil muzeja podijelio je fotografiju toga na internetu. Njegova poruka brzo je podijelila mišljenja.

- Drago mi je da je posjetio i upisao se u knjizi, ali sam morao dvaput razmisliti o poruci - napisao je jedan korisnik.

- Siguran sam da je to mislio na najljepši mogući način i budući da sam bio tamo, znam da je teško pronaći prave riječi, ali nisam siguran da su ove bile najbolje - dodao je drugi.

- Nisam siguran da je to bio sasvim prikladan ton - napisao je treći, dok je četvrti rekao da je bio 'bezobrazan' i 'neozbiljan'.

POZVAO U 'BORBU' PROTIV MRŽNJE Arnold Schwarzenegger posjetio Auschwitz: 'Sin sam čovjeka koji je bio vojnik u nacističkom ratu'

Muzej u Auschwitzu stao je u obranu Schwarzeneggera i pokušao razjasniti njegov komentar.

- Planirano je da ovaj posjet bude relativno kratak. Natpis je trebao biti obećanje povratka u još jedan i dublji posjet - napisali su.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 29.09.2022.

    Od kad je svijeta i pamtivjeka zidovi ubijaju sto im ne pase od plemena pa do sad modernog doba i stalno su oni podtlaceni, pa cekaj malo najbogatiji narod su bili i ostali i dirigiraju citavim svjetom no oni su jedini najgore prosli a da pitamo ostale narode u svjetu krenuci od kolonijalista a znase koji su i odakle dolaze iako su i oni medu njima i to glavni..

  • MMayo 29.09.2022.

    Da,vratit ću se....ali ljudi moji....JA OSUĐUJEM SVAKI ZLOČIN....ali.....pogledajte što sad opet rade izrajelci.....(zar oni imaju pravo raditi zločine?)....a kad se nađe netko-tko će ih kazniti za te zločine i za različita "ZELENAŠTVA"-jer u cijelom svijetu znamo što znači riječ "židov"-izrajelci skaču na zadnje noge!!!!!-U ostalom,Isus im je dao obećanje da nikad neće imati mira!!!!-Razapeše NEVINOG ISUSA!!!!!

  • 29.09.2022.

    Poruka "I'll be back" jednog Nijemca ili Austrijanca u Auschwitzu najprije asocira ne na "Vratit ću se", nego na "Učinit ću to opet"!!! A zna se što! To ima izrazito negativan prizvuk.

Komentiraj...
Vidi sve komentare