To je to što me zanima!

Severina u mjuziklu u čast 100-te obljetnice Hajduka

Goran Karan i Neno Ninčević rade na proslavi 100 godina kluba iz Splita. Spremaju mjuzikl 'Bila štorija' čija radnja je smještena u 1970-e godine
Vidi originalni članak

Praizvedba mjuzikla “Bila štorija” u splitskom HNK planira se za veljaču 2010. godine. Time bi trebala službeno početi proslava stotog rođendana Hajduka. Scenaristi i autori glazbe Neno Ninčević i Goran Karan smjestili su radnju u '70-e prošloga stoljeća. Seve je dobila ulogu Ane, a dvije 'lajone’ utjelovit će Arijana Čulina, koja igra Maru Kaciolu, i Snježana Sinovčić kao Klara Čimavica. Glavne muške uloge uz Karana, koji igra inženjera Duju, povjerili su Dušku Modriniću kao Lincu, Tediju Spalatu kao barba Luki, Vinku Coci kao “direturu” Vinku. 
- Trenutačno postavljamo matrice mandolina i gitara, pjevaju se vokali... Nadam se da će sud publike biti pozitivan - kaže Neno Ninčević. U tijeku su audicije za dvije preostale uloge, atraktivne Bjonde i naratora Ćiribimbaša, a tema priče je dobro poznata - zabranjena ljubav koja baš, poput Romea i Julije, na kraju završava sretno.
- 'Sve šta ljubav složi nije grijeh’ jedna je od ključnih rečenica iz uvodne pjesme 'Štorija’. Iako je priča u osnovi ljubavna, ona je posvećena i Hajduku i Splitu. Idealna je jer počinje s Hajdukom u Ligi prvaka, a završava s puno ljubavi, pa će je voljeti i muškarci i žene - kaže u šali Karan. Ninčević se nada kako će mjuzikl postaviti i u Sydney Operi, Metropolitanu, Carnegie Hallu...


ZA BIVŠU KRALJICU TORCIDE DORIS NEMA ULOGE
Doris Dragović bila je godinama “kraljica Torcide”. Sve se promijenilo nakon što je krajem 1999. otišla pjevati u Crnu Goru. Torcida je se odrekla.
- Volio bih da Doris pjeva jer ima prekrasan glas, ali nemamo više uloga. Nisu predviđene - kaže Karan.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • maraaa 17.10.2009.

    tea jedno pitanje,po čemu ti je severina zakon????????

  • MiHe1990 17.10.2009.

    Čisto sumnjan da će to Torcida dopustit... Ne virujen baš da će njoj \"oprostit\", a Doris koju su volili iznad svega nisu oprostili..

  • sb-ustanik 17.10.2009.

    Pa ovo je nemoguce ,ja sam boys ali ako Torcida dozvoli jednoj srpskoj sponzorusi da im pjeva za sto godina postojanja pa to je onda kao da su samog arkana zvali ,bolje im je da onda pozovu srpske zvijezda ,cecu draganu i takve urlikuse.Torcida ako to dopustis srami se za cijeli zivot i uvijek ce vam ostati lijepi epitet ,cetnikusa i 100 godina Hajduka,hehehehee.SRETNO.

Komentiraj...
Vidi sve komentare