To je to što me zanima!

Simonin novi život u Austriji: 'Kuham mužu i idem na misu'

ICH BIN SIMONA Nakon što se udala, preobraćena starleta preselila se s drugim suprugom i kćeri u Linz. Sretna je što se Austrijanci ne okreću za njom i ne šapuću: ‘Vidi Simone’
Vidi originalni članak

Moj suprug Stanislav nekoć je bio ministrant. Temelj njegova života su odlasci na mise, molitva i krunica, baš kao i meni. Isus nas je povezao, kaže bivša starleta. Kako Stanislav Mijoković (50) živi u Linzu i radi u tvrtki koja se bavi prodajom, servisom i čišćenjem automobila u Austriji, nakon vjenčanja ondje su se preselile i bivša starleta i njezina kći Gabrijela (10).

- Iako živim s Kristom u vjeri već pet godina i bez skandala, mislim da je novi život bolji prvenstveno za Gabicu. U Austriji sam samo čovjek u masi, nitko me ne primjećuje i to je veliki mir kad hodaš cestom. Nitko se ne okreće i ne šapuće: ‘Vidi Simone!’ - kaže Simona Mijatović (32). Oduševljena je životom u Linzu.

- Ovdje je predivno, uživam u miru. Imamo stan u gradu, a opet su park i zelenilo oko nas, blizu je Gabina škola, pet minuta autom, crkva je od nas minutu, kao i karmelićani, kod kojih smo na misi od ponedjeljka do petka - kaže bivša supruga Ante Gotovca (46). Dodaje da je Gabica već našla prijatelje jer je u Zagrebu tri godine učila njemački.

Simona ističe da je barem dva puta mjesečno u Zagrebu, gdje šminka svoje klijentice jer je završila tečaj za vizažisticu. Kad je u Zagrebu, obavezno sa suprugom posjeti Tabor i grob fra Zvjezdana Linića.

Obilazi grob fra Linića

- Stanislav se budi u sedam i doručkuje te ide na posao. Gabica i ja se budimo oko 9, nekad 10 te imamo molitvu i razmatranje Evanđelja - opisuje Simona svoj dan u Linzu.

Nakon mise u teretanu

Svaki dan za obitelj skuha ručak. Njezin suprug u 12 sati dolazi na ručak, a u 13 sati vraća se na posao. Ona i Gabica se poigraju ili gledaju TV, a navečer cijela obitelj uživa u razgovoru. Nakon toga odlaze na misu kod karmelićana, a navečer idu na trening u teretanu.

- Subotom smo u gradu, idemo po dućančićima, šoping centrima, upoznajemo grad i kulturu. Nedjeljom kod franjevaca imamo misu na hrvatskom i tada uvijek ručamo negdje u restoranima - zaključuje Simona.

 

Idi na 24sata

Komentari 129

  • IvančicaIvonn_1 13.01.2017.

    Draga Simona .. Upoznala sam te i drago mi je zbog tebe i tvoje kcerkice da si uvidjela bolji put. Sam bog te spasio.

  • Mercedes s klasa 06.07.2016.

    Kad čitam komentare. Ljudi odvratni ste. Svako se može preokrenuti kroz život. Neki nažalost nikada. Mislim da je dobro dogurala sama sa sobom kakva je bila i kakva je danas. Bravo Simona

  • marci2812 06.07.2016.

    Vrhunski kadar za nasu ministricu Bernardicu,

Komentiraj...
Vidi sve komentare