To je to što me zanima!

'Simpa' vanzemaljac s početka osamdesetih dobiva remake

Još jedan film u nizu beskonačnih obrada i posveta osamdesetim godinama prošlog stoljeća posegnuo je za 'feel-good' znanstvenom fantastikom o vanzemaljcu koji želi ići kući
Vidi originalni članak

Premda filmovi Johna Carpentera redovno dobivaju remakeove na sve strane, čini se da legendarnom redatelju to nimalo ne smeta. Tako mu vjerojatno neće zasmetati niti planirano 'rimejkanje' njegovog filma iz 1984. godine, 'Starmana', odnosno 'Čovjeka sa zvijezda', kako je kod nas prevedeno.

Doduše, kako je ovaj film Carpenter 'samo' režirao, a ne i skladao, napisao i montirao, poput mnogih njegovih drugih filmova, jasno je zašto se ide u njegov remake. Ipak, autorska prava su u ovom slučaju značajno manja.

Pogledajte video

Za redatelja prerade odabran je Shawn Levy, koji je do sada uglavnom snimao lagane komedijice i ciklus filmova o noćima u muzejima, s Benom Stillerom u glavnoj ulozi. Hoće li se dobro iskazati u ovom projektu, još će se vidjeti.

Još nije objavljeno kada bismo mogli očekivati film u kinima, a nisu objavljeni niti glumci koji bi preuzeli originalne uloge Jeffa Bridgesa i Karen Allen. Koga god se odabere, bilo bi poprilično pametno kada bi to ipak bili glumci od imena, a ne oni s periferije glumačkih voda.

A za kraj, jedna prigodna...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare