To je to što me zanima!

Snimanje 'Winnetoua': Pleme Apača 'zauzelo' mjesto Breze

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Početkom kolovoza na više lokacija u Hrvatskoj počelo je snimanje trilogije 'Winnetou', remakea kultnih filmova o indijanskom poglavici iz plemena Apača
Vidi originalni članak

U Rijeci se snimalo u Guvernerovoj palači i ruševnoj tvornici Benčić koja predstavlja zloglasni zatvor Yumu. Okolica Fužina dočarat će gradiće i sela Divljeg zapada, ondje su niknuli salooni i korali za konje, a mjesto Breze u Novom Vinodolskom trenutno 'glumi' indijansko selo.

Winnetoua glumi Albanac Kreshnik Xhelilaj (32), poznatiji pod imenom Nik, a njegovu sestru, zanosnu indijansku princezu Nšo-ši utjelovila je Meksikanka Iazua Larios (30).

POGLEDAJTE VIDEO: Indijanci u Novom Vinodolskom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na raskošnom filmskom setu zaposlene su tisuće statista, koji su morali egzotično izgledati i biti vješti jahači.

- Hrvatska ima prostore koji mogu dočarati Ameriku. Veseli nas povratak na mjesta gdje je prije 53 godine sniman prvi serijal - kažu iz producentske kuće Rat Pack..

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 03.09.2015.

    E kad čitam pojedine komentare vidim da ljudi nisu čitali knjigu Winnetou pa pišu gluposti i misle da su fora.Ja sam čitala sve knjige i mogu reči da mi se ni originalni filmovi nisu svidjeli.Kaj je je knjiga je knjiga.

  • Linz 03.09.2015.

    žac 1992, ...................javi se, jesi li tu negdje ???

  • lilyan 03.09.2015.

    obožavam stare kaubojske filmove i drago mi je da se ponovo snima kod nas, lijepa reklama za naš turizam i promociju naše prekrasne zemlje

Komentiraj...
Vidi sve komentare