To je to što me zanima!

Sonja dobila 40 bodova i sve nasmijala: Zbog zdravstvenog sam se udala za penzionera

Prije nego što se predstavila gostima domaćica im je svirala na klaviru, potom im ponudila tradicionalnu dobrodošlicu - kruh i sol
Vidi originalni članak

Počeo je novi tjedan u 'Večeri za 5 na selu', kad će svoje specijalitete pripremati kandidati iz Like, a prva domaćica bila je turistička vodičkinja Sonja koja je gostima poslužila predjelo Lički slalom (4 vrata), glavno jelo Vrat u polupidžami te desert Osmijeh davnine. 

U goste su joj stigli ekonomist Tomislav, poljoprivrednik Marinko, odgajateljica Božana te poduzetnica Dijana, koje je predjelo oduševilo, komplimenti su dodijeljeni i glavnom jelu, a i kolač sa sedam kora svima je bio fin. Kandidati su Sonjinu večeru ocijenili s četiri desetke tako da je zasjela za prvo mjesto i visoko podignula ljestvicu. 

Dok se Sonja pripremala za doček gostiju, oni su se upoznavali u kombiju. „Na prvu mi se čini da bi mogao biti zanimljiv lički tjedan“, komentirala je Božana kad su se svi okupili. Prije nego što se predstavila gostima domaćica im je svirala na klaviru, potom im ponudila tradicionalnu dobrodošlicu - kruh i sol, što se svima svidjelo da bi zatim nazdravili za ukusnu večeru i druženje. „Pila sam šljivovicu i bila je odlična“, rekla je Dijana. 

Sonja je za predjelo poslužila tradicionalno ličko jelo ljevaču uz pršut i sireve, a gostima se svidjelo kako je servirano. Tomislavu se svidjela ljevača jer i njegova mama pravi takvu, Dijani je sve bilo fino, pogotovo sirevi, baš kao i bračnom paru Draženović. „Razni okusi, a sve je bilo savršeno“, rekla je Božana, a Tomislav dodao: „Sirevi su stvarno bili odlični, pogotovo onaj s čilijem.“

'VEČERA ZA 5 NA SELU' Kuhar Marko večerom nije uspio nadmašiti vatrogasca Mirka, a 'Mišo Kovač' je oduševio ekipu

Nakon ukusnog predjela na red je došlo glavno jelo - vratina s nadjevom od sira, vrhnja i jajeta. Dijani je fino mirisalo, a kad su kušali, svima je bilo jako ukusno. „Okus je bio odličan. Nisam nešto očaran krumpirom, ali meso nije bilo ni pretvrdo ni premekano - idealno. Sir mu je dao malo masnoće i šmeka, oduševio sam se“, rekao je Marinko. 

Sonja je za desert poslužila ruski kolač Medovik. Božena je bila oduševljena kolačem, baš kao i njezin suprug: „Što se tiče okusa, fenomenalan, što se tiče izgleda, još bolji.“ Uslijedilo je iznenađenje, Sonja se otišla preodjenuti u narodnu nošnju te im je potom pokazivala ručne radove, a među svim tim i tradicionalno donje rublje za muškarce - nakurnjake. „Iznenađenje je bilo edukativno, Sonja je dosta toga pokazala i ispričala“, rekla je Dijana.

Kako je Sonja ispričala, udala se iz interesa.

- Najjeftiniji način da vratim zdravstveno osiguranje mi je bilo da se udam za penzionera - komentirala je. Osim što je odlično kuhala, turistička vodičkinja priča i kineski jezik. 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • sinisabudimir 09.11.2021.

    Bravo ! Savršeno !

  • 09.11.2021.

    Gospođa je pravi primjer kako se prezentira hrana,kultura,običaji kraja iz kojeg dolazi ,svaka čast !zasluženo visoke ocjene .

  • mislimpavaljdaneštoznam 09.11.2021.

    Pa možda i je, ak' je po kruhu i soli. Svejedno su ekipa za 10. Društvo, samo ostanite takvi. Ništa manje nisam ni očekivala od Ličana.

Komentiraj...
Vidi sve komentare