To je to što me zanima!

Spas u zadnji čas: Nikolina Pišek posudila fotelju iz bara

IMPROVIZIRALA Scenografija predstave zaglavila je na carini. Nikolina je spasila premijeru prijateljičinim namještajem. Do izvedbe u srijedu stići će sav namještaj
Vidi originalni članak

Nikolina Pišek (37) u posljednji je tren pronašla krevet, fotelju i stol sa stolicama za pozornicu zagrebačke Scene Vidra. Scenografkinji komedije “mAdam i šEva” pomogla je najbolja prijateljica Snježana Mehun.

- Scenografija naručena iz Njemačke zapela je na graničnom prijelazu Macelj, no do izvedbe u srijedu će stići. Morala sam približno slično urediti scenu pa mi je Snježana ponudila namještaj iz svojeg bara - kaže Pišek. Najviše se razveselila kraljevskoj fotelji iz Tunisa jer je ona idealna za prizore u kojima psihijatrica savjetuje pacijente.

- Znam koliko se Nikolina posljednja tri mjeseca posvetila scenografiji. Bilo bi mi žao da joj zbog carine propadne trud - susretljiva je Mehun. Oduševile su je 22 uloge koje su odglumili Zlatan Zuhrić Zuhra, Vesna Ravenšćak i Jasna Jozić ismijavajući muško-ženske odnose.

- I sama sam se pronašla u mnogim situacijama, kao na primjer kad prigovaram suprugu Mihaelu, a vjerujem i ostali u publici - smije se Snježana.

Nikolina je diplomirana dizajnerica interijera, a nakon duge pauze vratila se izradi scenografije za kazalište.

- Volim to raditi jer mogu oživjeti moj svijet iz mašte. Zadnju scenu sam radila u osječkom HNK za operu ‘Madame Butterfly’. Uživala sam ostvarujući svoje zamisli jer sam imala dobar budžet - kaže Pišek.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • kung fu panda 14.05.2013.

    da ovo nisam pročitala ne bi sad mogla u vrtu travu kopati od brige

  • Hasenfefer 14.05.2013.

    nadam se da na stolici nije bio i neki novi momak za scenografiju

  • dipsy2010 14.05.2013.

    Stol, stolice, krevet .... mi to u Hrvatskoj ne upotrebljavamo pa moramo uvoziti iz Njemačke....

Komentiraj...
Vidi sve komentare