To je to što me zanima!

Sposa zavirila u ormar Matije Vuice i kopirala njene ideje

MANJAK IDEJA Vesna Sposa haljine je prvi put predstavila na Fashion.hr, a mnoge su gotovo identične onima s kojima je Matija publiku oduševila još u travnju
Vidi originalni članak

Brojni kolege zatrpali su me porukama pitajući se je li moguće da sam imala jednu lošu kolekciju, rekla nam je Matija Vuica (53) nakon što je dizajnerica i vlasnica modne kuće Vesna Sposa na reviji predstavila haljine koje neodoljivo podsjećaju na njezine.

Sposa pak kaže da je inspiraciju za kolekciju Panthea našla u razigranoj četverogodišnjoj djevojčici iz Pariza.

- Nisam djevojčica, a bome nisam ni iz Pariza, nego iz Metkovića - smije se Vuica. Modnoj kući čija su specijalnost vjenčanice i večernje haljine ovo je bio prvi izlazak na pistu na nekom tjednu mode, a sličnost s Matijinim kreacijama mnogi su odmah primijetili. Vuica kaže da za haljinu od čipke sa savršeno razrađenim detaljima koja lijepo prianja uz tijelo treba puno tjedana rada.

- Meni je za cijelu kolekciju potrebno tri mjeseca. Nije mi jasno kako se netko može zadovoljiti s nesavršenim haljinama koje su napravljene ‘ofrlje’ - kaže Vuica. Matija je u travnju kombinirajući različite čipke predstavila kolekciju ručno izvezenih toaleta. Sposino kopiranje vidi samo kao neuspjeli pokušaj.

- Smiješno mi je to, ali dobro, lijepo je da me kopiraju - zaključila je. Dizajnerica već sprema proljetnu kolekciju koja će, kaže, opet drugima dati materijala za kopiranje. Matijine kreacije obožava Zrinka Cvitešić.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Trojac 19.10.2014.

    Ako je Sposa kopirala Vuicu, u ovom slučaju meni je bolja kopija od "orginala", znamo da je i Vuica vješta u kopiranju.

  • dodovodo 18.10.2014.

    obje kopiraju zuhaira murada

  • 18.10.2014.

    Ako ćemo o kopiranju, i jedna i druga kolekcija vuku na Zuhair Murada

Komentiraj...
Vidi sve komentare