To je to što me zanima!

Stjepan Mesić o Cesariji: Bila je jednostavna i veličanstvena

KRALJICA 'MORNE' Stipe Mesić volio je blues bosonoge dive koja se glazbom borila protiv siromaštva i ropstva. Upoznao ju je na njezinim koncertima kod nas
Vidi originalni članak

Cesaria Evora živjela je svoju glazbu. Ona je kasno stupila na svjetsku scenu, ali ubrzo je zasjala. Pjevačica je ostavila dubok trag na glazbenoj svjetskoj sceni, rekao je Stipe Mesić. Bivši hrvatski predsjednik obožavatelj je njezine nostalgične i sjetne glazbe u kojoj je opjevala izolaciju svoje zemlje Zelenortskih otoka i trgovinu robljem. Cesaria je nastupala bosa jer je tako upozoravala na siromaštvo i mnogo beskućnika u njenoj zemlji.

Mesić ju je upoznao na njezinim koncertima. U Hrvatskoj je pjevala šest puta.

- Bila je toliko jednostavna da je bila veličanstvena - kazao je Mesić.

Bosonoga diva je dugo pjevala u barovima, a proslavila se tek u 47. godini.

Preminula je u subotu u bolnici u svojoj voljenoj domovini. U rujnu je zbog bolesti najavila kraj karijere. Prošle godine je operirala srce, a nakon operacije joj se zdravlje još pogoršalo.     

Idi na 24sata

Komentari 2

  • BrankoStojković 25.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • ćeprolje 18.12.2011.

    Opet stari neandertalac daje komentare koje ni ne razumije

Komentiraj...
Vidi sve komentare