To je to što me zanima!

Što ona kaže...je li prijateljstvo s bivšim opcija ili samo iluzija?

Kako ne bi u potpunosti izgubili "bivšeg partnera", mnoge od nas će ostati u kontaktu i pokušati ostvariti nešto neostvarivo – prijateljstvo. Je li ono moguće?
Vidi originalni članak

U kvalitetnoj i ozbiljnijoj vezi partner je ujedno i jedan od naših najboljih prijatelja. Ako čak i nije onaj najbolji. Pa ako nestane onaj ljubavni dio, mora li nestati i prijateljstvo? To sam se zapitala i ja. U tom trenutku vjerojatno nisam bila spremna napraviti onaj konačni rez i reći zbogom do kraja. Teško je izgubiti partnera i još teže nekoga tko vam je ujedno bio i prijateljski oslonac. Lakše je ako on, na ovaj ili onaj način, ipak ostane prisutan u vašem životu. Lakše možda je, ali to ne znači da je i moguće.

I tako sjedimo po ne znam koji put na jednoj od tih „mi smo si sad samo prijatelji“ kavi i trudimo se uistinu biti samo to. Prepričavamo trenutne događaje i aktualnosti, vješto zaobilazeći dvije osjetljive teme – ono što je bilo između nas dvoje i eventualno nove ljubavi u našem životu. „Vješto“ zaobilazimo svoje vlastite emocije. To "pravi" prijatelji čine. Uistinu tužno.

Ostatak teksta pročitajte na budi.in

Idi na 24sata

Komentari 1

  • beautiful080 15.04.2011.

    jako sam se rastužila čitajuci ovaj članak jer sam se nekim dijelom u njemu našla.bili smo zajedno nešto više od 2g,i sada je prošlo već preko godine dana od prekida i mi smo "dobri prijaatelji".a sad sam shvatila da je on taj koji se ponaša po šabloni koja je u članku opisana,zatvara se od emotivnih teme,bira neutralne razgovore i sl,a od mene očekuje suprotno,želi sve znati,čak i o novom dečku.i upravo sam shvatila da mi nismo prijatelji,mi smo samo bivši par koji se viđa kako bi se uvjerili da neko od nas nije pronašao zamjenu.žalosno ali istinito.ponekad treba napraviti taj konačan rez

Komentiraj...
Vidi sve komentare