To je to što me zanima!

Supertalent: 50 kandidata ide u polufinale, žiri je bio jako strog

Žiri je večeras birao 10 najboljih među mađioničarima, plesačima, glazbenicima... Dok su se neke plesne skupine dobro pripremile, neki su ponavljali koreografiju
Vidi originalni članak

Od 130 kandidata žiri je večeras počeo s odabirom 50 najboljih koji će ići dalje. Direktan prolaz u polufinale dobilo je njih 40, a deset natjecatelja žiri je izabrao između više njih koji su ponovno predstavili svoj talent. Preostali nisu prošli dalje.

Obitelj Perec prva se predstavila žiriju. Jedan od članova mađioničarske skupine, sin, odustao je i usred točke otišao s pozornice. Leon Zilavi bio je sljedeći. Na bini je izveo trik vađenja konca iz oka. Jedini problem bio je u tome što konac nitko od članova žirija nije vidio. Kristijan Kardum rasplesao se na bini s hula hoop kolutom. Pred žirijem se ponovno našao i Ivan Sep, imitator Michaela Jacksona. 

Prošao dalje iako mu je 'asistent' otišao usred točke

Vladan Bergamo oduševio je Ninu i Enisa na audiciji u Splitu, no Merlić je tada bio nepopustljiv. Alex Drvenkar ovaj je put žiri pokušao impresionirati slaganjem Rubikove kocke jednom rukom, baš kao što je to najavio na audiciji. 

Kristijan Kardum prošao je dalje jer je 'hoopanjem' zadivio žiri. Od mađioničara dalje je prošao Marinko koji je svoju točku predstavio sa sinom i kćeri pod imenom Obitelj Perec. Imitator Michaela Jacksona Ivan Sep i Vladan Bergamo također su se plasirali u polufinale. 

Sevdalinkama do polufinala

Marinu Bulat na audiciji je mučila trema, no ovaj put nije imala sličnih problema i otpjevala je bez greške. Nika Jambres na audiciji je izabrala krivu pjesmu i cijelo vrijeme bila izvan intonacije. Ana Vukadin pjevala je pjesmu Adele, a Iva Petrić izabrala je pjesmu 'Show Must Go On' grupe Queen. Vedrana Osap otpjevala je sevdalinku i od žirija dobila glasan pljesk. Iako je zaboravila na glazbenu pratnju, Vedrana je prošla dalje kao i Marina Bulat koja je od sreće i zaplakala.

Anes Tabaković, Branko Balenović i Marin Šostarić žiriju su pokazali kako lijepo pjevaju i sviraju gitaru. Od parova su se predstavili Ivana Hlupić i Siniša Viltužnik te Mirna i Željko Janeš. Gitaristi su svi ispali. Odlukom žirija niti jedan par nije otišao u polufinale. 

Prošao u polufinale iz trećeg pokušaja

Ivo Bašić otplesao je ples za koji je Merlić rekao da mu nije poseban kao ni onaj s audicije. Mario Konjarević i Sven Benko pokazali su kako plešu brake dance, a Juraj Bjelac pokazao je koliko je dobar u latinoplesovima i to bez partnerice. Možda najveću upornost pokazao je mladi plesač Endi Schrotter koji je nakon tri pokušaja na audicijama Supertalenta, dočekao još jednu priliku za ulazak u polufinale i prošao dalje zajedno s Jurajem Bjelcem. 

Mušku vokali nisu zadovoljili

Darijan Mišak pjevao je 'Danas sam luda' Josipe Lisac, a Martin Kuzmanović pjevao je 'Happy Day' s tim da je promijenio stihove i umjesto Isusa pjevao imena članova žirija. Bruno Javor i Tihomir Kozina također su se probali izboriti za ulazak u polufinale. Bruni je Nina rekla da kopira pokojnog Tošu Proeskog i da mora poraditi na idividualnosti. Kristijan stepinac ponovo je ostavio Ninu bez daha. Iz skupine muških solo pjevača nitko nije prošao u polufinale.

Jump Brothers nisu uspjeli 'odskakutati' su do polufinala, a Josipa Kukor i Ana Putrić morale su odustati jer su u suprotnim turnusima u školi i nemaju kad vježbati. Skupina Plesni punktovi Zagreb ovaj je put predstavile svoju ženstvenu stranu i uspjele se plasirati u polufinale uz pohvalu da svaki put imaju novu i zanimljivu koreografiju i trude se. Funky Sapiens nisu prošlu dalje. 

Dok su se neke plesne skupine za novi nastup dobro pripremile, neki su se pokušali provući istom koreografijom kao na audiciji. U ovako velikoj konkurenciji to se žiriju nije previše svidjelo. Risovke su učinile tu pogrešku i žiri je to primijetio. Istu koreografiju pokazale su na predaudiciji, audiciji i u borbi za ulazak u polufinale. 

Koprivnička plesna skupina predstavila se sa suvremenim plesom koji su nazvale 'Leptiri'. Oduševile su žiri i dobile priliku da plešu i u polufinalnu. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • camaro 31.10.2011.

    svake godine je sve slabije i slabije ... http://www.youtube.com/watch?v=9v_cSUsBUL8 ovo su carevi

  • user_51203 31.10.2011.

    VEDRANA-kraljica!!!!!!!!!!!!

  • SpaljozaZg 31.10.2011.

    Ja jedino ne kuzim jednu stvar, postoji hrvatska trazi zvijezdu to znaci pjevanje itd, a nitko od ovih kandidata se nije prijavio na to nego tu na supertalent kaj nema nikakvog smisla, al je bilo jako dobrih talenata

Komentiraj...
Vidi sve komentare