To je to što me zanima!

Šuškalo se da ljubuje s Putinom, nastupe joj sad otkazuju diljem svijeta, a neće doći ni u Zagreb

O pjevačici i tajnoj vezi ruskog predsjednika se dugo šuškalo pa je dobila etiketu Putinove ljubavnice. 2015. podržala je neke ruske separatističke skupine u Ukrajini, a sada je 'isplivao' i stari intervju o njoj i Putinu
Vidi originalni članak

Jedna od najpoznatijih sopranistica na svijetu, Ruskinja Anna Netrebko (50) suočena je s kritikama zbog naklonosti prema ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu (69).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Premda Netrebko tijekom ovog rata nije izrazila otvorenu podršku ruskome predsjedniku, javnost ju je optužila da je u prosincu 2015. otputovala u Donjeck kako bi ondje pozirala sa zastavom proruski orijentiranih separatističkih pobunjenika.

ODREKAO JE SE Tajna Putinovog djetinjstva: Biološku majku ostavio je u Gruziji, KGB joj je upao u kuću...

Kontroverze je izazvala i kada je proruskom ukrajinskom čelniku Olegu Tsarevu uručila ček na milijun rubalja (15.000 dolara). Tada se pokušala obraniti objasnivši da želi poduprijeti umjetnost, posebice Donjecku operu, kojoj je Ukrajina ukinula sva sredstva.

'Isplivale' su i neke njezine stare izjave stranim medijima koji su dodatno narušile njezinu reputaciju. Naime, Netrebko se već desetljećima povezuje s Putinom. 2012. godine podržala ga je tijekom izbora, a 2011. je u intervjuu za Newsweek komentirala šuškanja o njezinoj aferi s Putinom.

- Voljela bih da sam bila njegova ljubavnica, ali kada? Upoznali smo se dva puta. Službeno i nakratko - rekla je tada i dodala:

- On je jako privlačan čovjek. Ima jaku muževnu energiju.

Diva se u nedjelju na Instagramu izjasnila 'protiv rata' s Ukrajinom, ali nije osudila čelnike svoje zemlje niti je iskazala solidarnost s Ukrajincima.

- Nije u redu prisiljavati umjetnike ili bilo koju drugu osobu da javno izražava svoja politička stajališta i da prokazuje svoju domovinu. (...) Ja nisam politička osoba. Nisam politička stručnjakinja, ja sam umjetnica, a moj je cilj ujediniti ljude tako da se prevladaju sve političke podjele - rekla je u svoju obranu.

U utorak je objavila da do daljnjega otkazuje javne nastupe pa tako neće nastupiti u Metropolitan Operi niti ove niti iduće sezone, objavila je čuvena njujorška operna kuća u četvrtak. Iako se objava odnosi samo na dvije sezone, ravnatelj Meta, Peter Gelb, rekao je da se čini malo vjerojatnim da će Netrebko ikad više nastupiti na toj pozornici.

DJETINJSTVO RUSKOG VLADARA Svjedočanstva Putinove omiljene učiteljice: 'Govorio je da neki razumiju samo nasilje'

Pjevala je u gotovo 200 predstava u proteklih 20 godina. Ovu odluku donijeli su nakon što se nije oglasila na zahtjev te kuće da se distancira od ruskog predsjednika Vladimira Putina dok on vodi rat protiv Ukrajine.

Pedesetogodišnja operna diva nastupala je u najvećim svjetskim opernim kućama i surađivala s brojnim velikim orkestrima i dirigentima. Iako je trebala nastupati u Hrvatskoj, i to je propalo. Netrebko je trebala nastupiti u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski 9. travnja, ali koncert je otkazala. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • brisker7 04.03.2022.

    Koliko je imao ljubavnica taj putin

  • Cirenac 04.03.2022.

    Šuška se šuška, ............

  • _Varešak_ 04.03.2022.

    neka joj sada Putko pomogne da nastupi bilo gdje van Rusije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare