To je to što me zanima!

Svečano je otvoren 14. Festival animiranog filma u Neumu...

Na kraju festivala bit će uručene nagrade u devet kategorija o čemu će odlučiti peteročlani stručni žiri među kojima su hrvatski filmski redatelj i glumac Dejan Aćimović te dizajner i slikar iz Hrvatske Ivo Raič
Vidi originalni članak

Četrnaesto izdanje Festivala animiranog filma u Neumu (NAFF) otvoreno je u subotu navečer na obali Jadrana i na njemu će biti prikazano 58 filmova u natjecateljskom dijelu programa, među kojima su i dva filma iz hrvatske produkcije. 

Filmski festival otvorio je španjolski animirani film 'VS Santa', a prve večeri nakon svečanosti otvaranja festivala na terasi hotela Sunce u Neumu gledatelji su mogli vidjeti i animirani film "Albatros" hrvatskog autora Nenada Jankovića. Tijekom festivala bit će prikazan i animirani film "Eutanazija" Joška Marušića. Osim u Neumu, projekcije animiranih filmova iz 21 zemlje svijeta održavat će se i u Mostaru. 

Uz filmove iz Hrvatske i BiH, ne repertoaru su animirani filmovi iz Španjolske, Njemačke, Velike Britanije, Argentine, Francuske, Bugarske, Rusije, Srbije, Nizozemske, Belgije, Singapura, Moldavije, Kine, Slovenije, Irana, Južne Afrike, Japana, Tajvana i Meksika. 

Uz tri stručna predavanja tijekom festivala bit će održana i promocija knjige o animiranom filmu poznatog bosanskohercegovačkog autora Midhata Ajanovića, koji trenutačno živi i radi u Švedskoj. 

Na kraju festivala bit će uručene nagrade u devet kategorija o čemu će odlučiti peteročlani stručni žiri među kojima su hrvatski filmski redatelj i glumac Dejan Aćimović te dizajner i slikar iz Hrvatske Ivo Raič.

Najbolji film dobit će nagradu Grand Prix NAFF-a, te će biti proglašeni filmovi s najboljom 2D i 3D animacijom, najbolja animacija u filmovima s lutkama od gline. Bit će dodijeljene i nagrade za najbolju glazbu, najbolji studentski film, zatim nagrada za likovnost, te nagrada Dušan Vukotić i nagrada grada Mostara. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mrTrobec 30.06.2019.

    Hrvatski festival,hrvatski filmovi

Komentiraj...
Vidi sve komentare