To je to što me zanima!

'Teško mi je bez tate, a njegove pjesme slušam i u trgovini...'

Kemo se trudio biti moderan, pa njegova kći i sin ocu nikad nisu tajili s kim su se zabavljali u izlascima. Prijatelji će pjevati u čast kantautoru, a njegova kći još se ne miri da ga nema...
Vidi originalni članak

Ljudi ga još vole. Često slušam tatine pjesme dok se vozim u taksiju ili kupujem u trgovinama. Ponekad mi se čini kao da je stalno prisutan, rekla je Adrijana Monteno (44).

Kći pokojnog sarajevskog kantautora Kemala Montena s Lajlom i Lorom stigla je u Zagreb na koncert “Hiljade pahulja bijelih”. U Koncertnoj dvorani 'Lisinski” nastupit će Kemini kolege i prijatelji povodom pjevačeve druge godišnjice smrti.

- Zahvaljujem svima koji se trude da njegove pjesme žive i danas. To me raduje pogotovo sad, dvije godine nakon njegove smrti, kad se majka i ja sve teže mirimo da tate više nema s nama - emotivna je Adrijana. Kemine pjesme, kaže, sluša često, a pamti svako mjesto gdhe je ih je njezin otac pisao.

- Kemal je bio najbolji tata, otac za poželjeti. Nije bio strog, dapače volio je moje prijatelje i rado se družio s njima. Trudio se biti moderan. Učio nas je poštovanju, a u našem domu svaki dan smo se smijali i veselili uz njegove šale - ispričala je Adrijana.

 Čuvao je obitelj: S Brankom se vjenčao 1971. godine. Iduće godine rodila im se kći Adrijana, a 1974. i sin Đani     

Tvrdi da se s ocem nije svađala, a Kemo njoj i dvije godine mlađem bratu Đaniju nije branio da idu u noćne provode. Đani živi u Zagrebu, a majka Branka sve više vremena provodi s njom u njezinu stanu u Sarajevu. Zajedno obilaze Kemin grob jer Branka se na taj način lakše nosi s gubitkom. Cvjećarice im često kažu kako su dolazili posjetitelji iz cijele regije, kupili buket i pitali ih da ih upute na Montenov grob kako bi mu odali počast.

- Mami je lakše kad smo kćeri i ja s njom. Tata je obožavao Lajlu i Loru te je uvijek govorio da su mu unuci najvrednije blago u životu - rekla je Adriana. 

 Uspomena: Adriana pamti djetinjstvo po Keminim šalama i igri s ocem     

Pjevač se godinama borio s dijabetesom, zbog čega su mu stradali bubrezi. Tri godine odlazio je na dijalizu, a zatim su mu liječnici transplantirali bubreg. Zbog problema sa srcem Montenu su 2012. godine ugradili srčanu premosnicu. Kemal je unatoč narušenom zdravlju redovito nastupao, a 21. siječnja navršit će se dvije godine od njegove smrti. Preminuo je u Zagrebu u 67. godini, a pokopali su ga u rodnom Sarajevu.

Miljenice Loru i Lajlu Kemo je zvao svaki dan

Adrijanine kćeri s djedom su gajile posebnu vezu. Lajlu (23) i Loru (21) zvao je svaki dan dok su išle u gimnaziju. Pjevač im je davao i ljubavne savjete, a one su mu govorile što da odjene za koncerte.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • samopravo 17.01.2017.

    Kemo udarnik

  • Wrazica. 17.01.2017.

    🎶 duso moja... https://youtu.be/8AuwF2BN-GQ kad se samo sjetim... ah.... :))

  • monikakarla 17.01.2017.

    Barem imaš njegove pjesme..i čuješ mu glas.Nećeš mu ga zaboraviti...😢 kao ja od svog.Počivao u miru legendo.Da je više takvih kao ti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare