To je to što me zanima!

Tko su kćeri kralja Filipa VI. i Letizije? Leonor (17) buduća je nasljednica, a Sofia nema titulu

Španjolski kraljevski sustav drži se patrijarhalnog načina nasljeđivanja krune. Ustav Španjolske određuje da samo prijestolonasljednik može nositi titulu princa ili princeze, pri čemu dobiva kneževinu Asturiju
Vidi originalni članak

Kralj Filip VI. (54) i njegova supruga, kraljica Letizia (50) imaju dvije kćeri, Leonor (17) i Sofiju (15). Leonor je buduća nasljednica španjolskog trona te ima čak nekoliko titula - princeza od Asturije, princeza od Girone i princeza od Viane, ali i vojvotkinja od Montblanca, grofica od Cervere i dama od Balaguera. S druge strane, njezina sestra Sofia nema titulu princeze, već onu infantkinje jer nije u redu za prijestolje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Leonor je prošle jeseni počela pohađati prestižni studij UWC Atlantic College u Walesu. To je za sve bio veliki korak jer se princeza prvi put odvojila od obitelji. 

Živi u impozantnom dvorcu San Donato u kojem se poštuje strogi režim pa u krevetu mora biti već u 21:30, a sobu dijeli s još tri učenice. Što se tiče njezine titule princeze, izgubila bi je kada bi njezini roditelji dobili sina.

Španjolski kraljevski sustav drži se patrijarhalnog načina nasljeđivanja krune. Ustav Španjolske određuje da samo prijestolonasljednik može nositi titulu princa ili princeze, pri čemu dobiva kneževinu Asturiju. Ostali sinovi i kćeri moraju se zvati infanti ili infantkinje, no oni također imaju titulu Kraljevsko Visočanstvo.

ELEGANCIJA U ZAGREBU FOTO Kraljica Letizia plijenila je pozornost naušnicama: Evo od koga ih je dobila na poklon...

Sofia, koja je ime dobila po baki, kraljici Sofiji pohađa školu u Madridu. Poznata je po upečatljivim modnim kombinacijama, kao i njezina sestra Leonor te majka Letizia.

Inače, kraljica Letizia i njezin suprug, kralj Filip VI. u prvi službeni posjet Hrvatskoj stigli su u srijedu na poziv predsjednika Zorana Milanovića. Kao domaćin ih je uz suprugu i prvu damu dočekao na Pantovčaku gdje su održali bilateralne sastanke te im priredili i svečanu večeru.

Idućeg dana, u četvrtak, Letizia i Sanja Musić Milanović obišle su polikliniku Suvag. Španjolska kraljica privlačila je tada pozornost avangardnim kombinezonom te zlatnim naušnicama koje je dobila na dar od Sanje.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Nabim Jako 17.11.2022.

    bas su ljepotice, ako joj treba titula ja cu rado joj dat!

  • Pleniki_HrvatskiRatni Dobrovoljac91. 17.11.2022.

    uf, Letizia ko bombončić !!

  • MujoIdijot 17.11.2022.

    Bolje se roditi bez k nego bez sreće. Lezi lebe da te jedem. Lol

Komentiraj...
Vidi sve komentare