To je to što me zanima!

Too Tangled: Naš novi album govori o putovanju u prošlost

Too Tangled su svoj novi album "Where The Echoes Die" izdali u travnju ove godine. Prije nastupa u Zagrebu rekli su nam što im je inspiracija i odakle im ideja za ime
Vidi originalni članak

Belgijski indie elektro rock duo Too Tangled (Roeland Vandemoortele i Eva Buytaert) stižu u Zagreb u petak, kada će nastupati u Vintage Industrial Baru. Duo je svoj novi album "Where The Echoes Die" izdao u travnju ove godine, a kako su se okupili i što im je inspiracija otkrili su nam u razgovoru.

1. Kako ste se upoznali?

Roeland: Ja sam tražio nekoga s kim bih mogao svirati violinu, a prijatelj mi je dao Evin broj telefona. Nazvao sam je te sam joj predložio da dođe svirati u bendu u kojem sam prije bio.

Eva: Nismo se upoznali prije prve probe. Bila sam jako nervozna kada sam ulazila u sobu pred sve te dečke koji su ondje stajali. Ipak, još se sjećam da je u zraku bilo nešto posebno.

2. Kako ste se odlučili na to da postanete glazbenici?

Roeland: Počeo sam okupljati bend još kada sam imao devet godina. S prijateljima sam pronašao stari set bubnjeva i maminu gitaru te smo počeli "svirati". S 11 godina sam počeo već svirati svoje pjesme. Znam da to nije bilo dobro, ali krenuo sam od negdje. Tek nakon nekoliko godina shvatio sam da je to ono što želim raditi.

Eva: Počela sam svirati violinu kada sam imala deset godina. Uvijek sam bila sramežljiva, ali mi je glazba uvijek bila najbolji alat da se izrazim. Moji roditelji ne sviraju ni jedan instrument, ali mi je majka rekla da sam oduševljeno pričala o violini kada sam s njom bila na operi jednom. Nisam voljela svirati klasičnu glazbu pa sam počela svirati s bendovima. 

3. Tko i što vas inspirira?

Roeland: Sviđa mi se Jack Kerouack, Allen Ginsberg i Charles Bukowski. Naravno i puno glazbenika. Serge Gainsbourg, The Velvet Underground, Patti Smith, The Who, TC-Matic, PJ Harvey, The Cure, The Raveonettes, The Last Shadow Puppets, Nico, Echo&The Bunnymen, The Clash, Mark Lanegan, Bauhaus. Slušam različitu glazbu. 

Eva: Slušamo i glazbenike kao što su Douglas Gordon, Salvador Dahli, Jackson Pollock, Gus Van Sant...

4. Kako ste došli do imena Too Tangled?

Ime je odraz tko smo mi zapravo. Kako funkcioniramo sami, kako s bendom i kako kao par. Oboje malo "letimo".

5. Zašto se novi album zove baš "Where The Echoes Die"?

Eva: Radi se o tome da album govori o putovanju unazad, o ponovnom preživljavanju nekih stvari i o pronalaženju načina da se pomirimo s prošlošću. Album govori o tome kako netko gleda na prošlost, ali i o tome da sve u budućnosti možemo prihvatiti.

Roeland: Posljednja stvar na albumu je bitna jer završava rečenicu. Naš prvi album se zvao "The Magic Got Killed" tako da je puna rečenica "The magic got killed where the echoes die".

6. Koja vam je najdraža pjesma s albuma?

Roeland: "Crashing Doll", samo zato jer je jako sirova.

Eva: "...Shuffle Baby", zato jer se dobro osjećam dok je slušam.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • marijaterezija2 29.05.2013.

    Malo mi je tekst dosadan ali to je samo moje mišljenje, oni izgledaju zanimljivi

Komentiraj...
Vidi sve komentare