To je to što me zanima!

Transeksualka Dana dobila je priliku vratiti Eurosong u Izrael

VISOKA MODA Transseksualka Dana International 13 godina nakon pobjede ponovno je pjevala za Izrael. I ovaj put je odjenula kreaciju Jeana Paula Gaultiera
Vidi originalni članak

Dana International (39), pjevačica s tijelom idealnih proporcija, još kao dijete osjećala se poput žene zarobljena u tijelu muškarca. Spol je promijenila s 13 godina. Godinama je bila na terapiji hormonima, a operirala je i grudi.

Prvi put nastupila je na Eurosongu u Birminghamu 1998. godine s pjesmom 'Diva' i pobijedila. Nakon 13 godina ponovno je predstavljala Izrael. Pjesmu 'Ding Dong' napisala je sama, a pjevala je na hebrejskom i engleskom.

- Sretna sam poput malog djeteta! Dobila sam priliku natjecanje vratiti u Izrael. Nadam se da nikoga nisam razočarala - ushićeno je rekla Dana.

Smatraju je jednom od najuspješnijih autorica popularne glazbe u Izraelu. Preko noći postala je internacionalna zvijezda i gay ikona. Časopis Time proglasio ju je osobom godine.

Pjevačica Sinead O’Connor izjavila je svojedobno kako je Dana inspirira i daje joj snage. Modni dizajner Jean Paul Gaultier 1998. godine nazvao ju je svojom muzom. Njezin stil odijevanja uvijek je bio ekstravagantan. Na Eurosongu je nastupala u njegovoj haljini od perja. I ove je godine odjenula njegovu kreaciju. Glazbenu karijeru započela je pjevajući i plešući u izraelskim noćnim klubovima gdje je stekla mnogo obožavatelja.

Daria: Nisam prošla, ali sam ipak sretna

 Darija Kinzer nije se uspjela plasirati u finale Eurosonga. Ne krivi se za debakl i zadovoljna je nastupom.

- Od svih delegacija dobivamo pohvale. Naša pjesma ‘Celebrate’ često se vrti na zabavama i u diskoklubovima u Njemačkoj - napisala je Darija na svojem profilu na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • peki54321 13.05.2011.

    Nadam se da će Hrvatska na sljedećem Eurosongu izabrati izvođača koji na Hrvatskom jeziku pjeva. Osobno mi je draže kad se pjeva na materinskom jezikul+.

  • češka 12.05.2011.

    BiH, definitivno ove godine pobijednik. Na godinu Euro-azijan song u Sarajevu.

  • pituguli 12.05.2011.

    haha...ništa čudno za hrvatsku,zemlja u kojoj su mnogi ljudi u 41 a pogotovo u 91,tak je i sa glazbom, dj bobo novitet u hrvata...realnost je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare