To je to što me zanima!

U 69. godini napustila nas je funk diva Marva Ann Manning

Funk diva umjetničkog imena Marva Whitney preminula je u nedjelju u svom domu od komplikacija izazvanih upalom pluća. Pjevačica je 2009. imala moždani udar
Vidi originalni članak

Prijatelj i suradnik James Brown zvao ju je Soul Sister no. 1 i u mnogim navratima hvalio njene glasovne sposobnosti. Funk diva Marva Whitney, pravog imena Marva Ann Manning, preminula je u nedjelju u svom domu od komplikacija izazvanih upalom pluća. Imala je 68 godina. 

- S velikom tugom obavještavamo vas da je Marva preminula. Ostavila nam je mnogo lijepih pjesama i na tome joj hvala - stoji na službenoj Facebook stranici kluba Marvinih obožavatelja. 

Marva je najpoznatija po pjesmi 'Unwind Yourself' čije je dijelove u svojoj pjesmi 'The 900 Number' iskoristio The 45 King, te DJ Kool u svojoj pjesmi 'Let Me Clear My Throat'.

Pjevačku karijeru započela je još kao djevojčica u crkvenom zboru. Božanstveno je pjevala gospel u grupi Manning Gospel Singers. S Jamesom Brownom bila je na turneju po Vijetnamu krajem 60-ih. Još neke njene poznate pjesme su 'Your Love Was Good For Me', 'What Kind of Man', 'He's the One' te brojne druge.

Pjevačica se 2009. srušila na pozornici usred koncerta u Australiji. Tisuće obožavatelja ostale su u šoku, a Marvu su hitno prevezli u bolnicu. Liječnici su dijagnosticirali da je imala moždani udar. Otkazala je ostatak turneje, no 2010. se oporavila i ponovno počela s nastupima.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • feba 25.12.2012.

    U današnje doba prepuno lijekova i inih pripravaka umrijeti od upale pluća je nevjerojatno.Da,pjesme ostaju iza nje.Počivala u miru.

  • WOMANIZER 24.12.2012.

    počivala u miru! svatko jedno mora otići, ali najgore je kada netko ode za Božić! :(

  • Bea 24.12.2012.

    Predivan glas...legenda:(((

Komentiraj...
Vidi sve komentare