To je to što me zanima!

U 81. godini preminuo poznati srpski glumac Vladan Živković

Svoju posljednju ulogu ostvario je 2010. godine u popularnom srpskom filmu 'Montevideo, bog te video'. Surađivao je i sa svjetskim glumačkim legendama, a volio je slušati Arsena i Gabi Novak
Vidi originalni članak

Poznati srpski glumac Vladan Živković preminuo je nakon duge i teške bolesti u 81. godini u Beogradu, prenosi Blic. Glumac je snimio više od 70 filmova, a zajedno sa serijama ima više od 130 uloga koje je ostvario tijekom karijere. Bio je i predsjednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, kao i član organizacije Filmskih susreta u Nišu.

Karijeru je započeo ulogom Bubrega u kultnom filmu 'Kad budem mrtav i beo'. Ostvario je i internacionalnu karijeru kada je, osim na domaćoj sceni, glumio i u dva britanska filma, 'Dvije žene' i 'Engleska me stvorila', gdje se pojavio uz slavne kolege Michaela Yorka (79) i Petera Fincha.

TUGA U ZAGREBU 'Zbogom prijatelju': Preminuo je zagrebački glumac Milenko Zeko, borio se s karcinomom...

Neke od poznatijih uloga su mu u filmovima 'Balkanski špijun', 'Čovjek u srebrnoj jakni' i 'Ljubavni život Budimira Trajkovića'.

Tijekom karijere je imao priliku surađivati s Georgeom C. Scottom i Robertom Mitchumom s kojima je 1980-ih snimio serije 'Mussolini' i 'Rat i sjećanje'.

Iako je surađivao sa svjetskim glumačkim legendama, često je ponosno isticao da je on Beograđanin koji voli slušati Arsena Dedića i Gabi Novak.

Njegova posljednja uloga bila je u megapopularnom filmu 'Montevideo, bog te video'.

Idi na 24sata