To je to što me zanima!

U 86. godini umrla Stephane Audran, francuska glumica

Odigrala je zapaženu glavnu ulogu u filmu 'Babettina gozba'. Riječ je o prvome danskom Oscarom ovjenčanom filmu za najbolje strano filmsko ostvarenje iz 1989. godine redatelja Gabriela Axela
Vidi originalni članak

Francuska glumica Stephane Audran, zvijezda francuskoga filma šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina umrla je nakon kraće bolesti u dobi od 85 godina. Osvojila je niz nagrada, među kojima i Baftu za najbolju glumicu 1974. godine za dva filma, 'Diskretni šarm buržoazije' i 'Prije sumraka'.

Odigrala je zapaženu glavnu ulogu u filmu 'Babettina gozba'. Riječ je o prvome danskom Oscarom ovjenčanom filmu za najbolje strano filmsko ostvarenje iz 1989. godine redatelja Gabriela Axela. Nastao je po istoimenom romanu danske autorice Karen Blixen.Gledatelji će je pamtiti i po ulozi Care u britanskoj televizijskoj seriji 'Brideshead Revisited'.

Poznata je po suradnji s francuskim redateljem Claudeom Chabrolom s kojim je bila u braku 20 godina i s kojim ima sina Thomasa, također glumca. Ovaj filmski i bračni par je od 1964. do 1980., kada su se razveli, zajedno snimio 25 filmova.Stephane Audran je igrala u Chabrolovim najvećim filmskim ostvarenjima  'Košute', 'Krvava svadba' i u trileru 'Mesar'.

Za ulogu u filmu 'Košute' 1968. je osvojila nagradu za najbolju glumicu na festivalu u Berlinu. Glumica je kratko bila udana za francuskog glumačku legendu Jean-Louisa Trintignanta.

- Stephane je bila izvrsna glumica. Briljantno je igrala uloge slobodnih i neovisnih žena, kakva je bila i u stvarnom životu - rekao je francuski redatelj Jean-Pierre Mocky s kojim je surađivala u filmu 'Les Saisons du Plaisir' iz 1988. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • max2017 28.03.2018.

    prototip žene koja zna .........

  • ReaverSkiver 28.03.2018.

    Ako se skinula u kojem filmu onda ju znam...

  • Van Nostrand 28.03.2018.

    Zar mislite da prosječni hr krkan (tm) zna tko je ova?

Komentiraj...
Vidi sve komentare