To je to što me zanima!

U Kset dolazi DeYo, vinkovački MC i ovisnik o hip-hop kulturi

Spremite se biti oduševljeni 26. siječnja. Gost koji će vas počastiti svojim nastupom skriva se iza imena DeYo. Prvih 50 posjetitelja dobiva Phat KSET mixtape
Vidi originalni članak

Phat Kset autentični je i eklektični skup znatiželjnih ljudi željnih funk ritma i pomno odabranog hip-hop zvuka, kojeg jeste i niste čuli. Riječ je o ljubavi i strasti prema zvuku, kretnji, ritmu i rimi. Dvojica tipova koji rade u arhivi zvuka, ako dopustite, učinit će tu jednu noć posebnom. Jedan je stariji; drugi mlađi, ali obojica su interstelarni putnici i usputna braća ovisna o slaganju različitih ritmova. DJ Chill i DJ NO DEF su mix i remix, hip-hop, funk i jazz. Gost koji će vas počastiti svojim nastupom skriva se iza imena DeYo i 27-godišnji je vinkovački MC, te ovisnik o hip-hop kulturi. Spremite se biti oduševljeni 26.01. u KSET-u. Za poklon ćete dobiti i Phat KSET mixtape.

DEYO (BTC VK) Dejan Starčević aka DeYo, s pisanjem prvih rima kreće 2000. godine. Bio je to logičan slijed događaja u ovoj glazbenoj priči koja je započela godinu dana ranije. Te „kobne“ 1999. godine DeYo je u društvu Daneta, tadašnjeg člana grupe 'Skroz Na Skroz', prvi puta kročio u prostorije VFM radija gdje upoznaje voditelje i urednike radijske rap emisije Black Thing. Tom prilikom upoznaje i Brku s kojim je u godinama koje su slijedile ostvario brojne suradnje, što u vidu pjesama, što u vidu nastupa, a Brku je i ovom prilikom pozvao da nastupa s njim u KSET-u. DeYin susret sa Black Thingom iznutra, komotno možemo nazvati i „ljubavlju na prvi pogled“, a njegova opčinjenost hip-hop kulturom traje i dan danas.

U međuvremenu je marljivim radom svoje ime upisao na kartu hrvatske underground rap scene. Iskustvo je stjecao kao član nekoliko vinkovačkih rap grupa (Trik, ITD, Tek Tako), a kao MC iza sebe ima niz suradnji sa lokalnim reperima i reperima iz raznih dijelova Hrvatske. Deyin prvi solo album „Samo ljubav“ izašao je 20.12.2012. i možete ga preuzeti na: http://www.sendspace.com/file/snbywu

Pogledajte Deyine spotove. Origigi - https://www.youtube.com/watch?v=QWjtwXaVMjw

Iz grada rocka - https://www.youtube.com/watch?v=NyoOy9yugtg

Samo ljubav -  https://www.youtube.com/watch?v=aoaPLw9HErQ

DJ CHILL Ime i Prezime: DJ CHILLPresreo zemaljske frekvencije: 27. 10. 1978. Mjesto pronalaska: Sarajevo Religija: nepoznato Super sposobnosti: vidi kroz odjeću, rasplesao gluhonijeme u par navrata, putuje kroz vrijeme, priča rukama, samurai Tjelesne značajke: ćelav, tri crte na majicama, navučen na igle (gramofonske) Jedno od najvažnijih imena hip-hop i klupske scene danas u Hrvatskoj. Nastupao je rame uz rame s nekim od najvećih Hip-Hop imena koja su došla posjetiti Hrvatsku i Sloveniju kao što su Redman, Diamond, Sadat X, Inspektah deck (Wu-Tang Clan), Pete Rock, Dilated Peoples, Masta Ace & EMC, Sheek Louch (LOX), Edo G & Special Teamz, J-Ro (Tha Alkaholics), 50 Cent, Sugarhill Gang, Kurtis Blow itd.

Također je surađivao i nastupao s većinom hrvatskih hip-hop legendi. Chill vrti preko 10 godina po najboljim klubovima Balkana i šire, demonstrirajući svoje vještine i virtuoznost za gramofonima. Također je jedan od voditelja, urednika i DJ-a na već sada legendarnoj emisiji “Mixtape Sessions” zagrebačkog Radio Studenta na 100.5 FM, koju vodi već 7 godina. Njegova ljubav prema glazbi ovjekovječena je i nedavnim ulaskom i u producentske vode.

https://www.facebook.com/1djchillhttp://soundcloud.com/dj_chill

DJ NO DEF Ime i prezime: Noize Operator Deconstructing Elucidated Fiction Presreo zemaljske frekvencije: 08.11.1989.Mjesto pronalaska:  ZagrebReligija: nepoznatoSuper sposobnosti: pisanje gramofonom, čitanje facialnih ekspresija, jazzy kung fu majstorTjelesne značajke: stariji nego što izgleda, navučen na igle (gramofonske) Jazz fanatik, hip-hop head i kršitelj copyright-a. Danju operira umovima slušatelja na Radio Studentu, dok noću vješto preuzima kontrolu nad publikom u KSET-u. Prikopčan iglama kroz koje teče informacijski kaos, njegov mozak, umrežen u svemir bitova, traži red u vremenskom kontinuumu manipulirajući kolektivnom memorijom i snovima Slušatelja. Podsvijest mu je obuzeta cyber duhovima koji zapovijedaju njegovim tijelom. Glas koji tada progovara iz njega više nije njegov. Memorije koje su urezane u njegovo biće, oblikuju kontekst u kojem protagonist nije on sam već svaki pojedinac za sebe. Izaziva vas da se izgubljeni u ritmu ponovo pronađete u kolektivnoj meditaciji. Just be(at)!

Prvih 50 posjetitelja na poklon dobiva Phat KSET mixtape.

***Pratite PHAT KSET

https://www.facebook.com/PhatKset

https://twitter.com/PhatKset

http://phatkset.bandcamp.com/

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare