To je to što me zanima!

U Novom Sadu se opraštaju od Balaševića i puštaju lampione

Cijeli događaj nazvan je 'Noć kad je Đole preplivao Dunav'. Dakako, po Balaševićevoj dobro poznatoj pjesmi 'Noć kad sam preplivao Dunav'. U njegovom rodnom gradu okupili su se kao i u mnogim drugim gradovima
Vidi originalni članak

Od svog sugrađanina, glazbene legende Đorđa Balaševića, najmanje 10 tisuća Novosađana oprostilo se u ponedjeljak na poseban način. Uz pjesmu i lampione. 

POGLEDAJTE VIDEO UŽIVO IZ NOVOG SADA:

Cijeli događaj nazvan je 'Noć kad je Đole preplivao Dunav'. Dakako, po Balaševićevoj dobro poznatoj pjesmi 'Noć kad sam preplivao Dunav'. Okupljeni na Keju pored Dunava, gdje plove čamci osvijetljeni bakljama, oni su u zrak pustili na tisuće lampiona odajući počast svojemu sugrađaninu, poznatom vojvođanskom kantautoru.

LIJEPA GESTA U Novom Sadu osvanuli plakati na autobusnim stanicama s Balaševićevim stihovima...

Skup je počeo emitiranjem njegove pjesme 'Regrutska', a nastavljen je drugim hitovima iz njegova bogatog glazbenog opusa. Svuda na Keju položeno je bijelo cvijeće, a ljudi su pjevali na mostu 'Duga' prema Petrovaradinskoj tvrđavi na kojoj je projiciran lik Đorđa Balaševića, izvijestili su lokalni mediji i Radio televizija Vojvodine (RTV) koja je izravno prenosila događaj.

Naravno, oproštaj s Balaševićem u njegovom rodnom gradu bio je neizbježan, a u čast proslavljenog kantautora građani su se okupljali na javnim mjestima u mnogim većim gradovima u regiji.

Podsjetimo, Đorđe Balašević pokopan je u velikoj tajnosti u nedjelju nešto prije 13 sati na Gradskom groblju u Novom Sadu. Okupila se tek obitelj i bliski prijatelji, a tamburaši su zasvirali 'Oliveru'. 

Idi na 24sata

Komentari 54

  • obama terorist 22.02.2021.

    Moze li igdje clanak o covjeku koji je sve hrvate nazvao talogom?? Moze li igdje clanak sta je rekao o nasoj zastavi? Moze li clanak o vrijedjanju Vukovara i njegova zastitnika gdje se ismijavao kada je vukovar pao i govorio a jesi ih zastitio!!? Jeli se takvom covjeku pale svijece u ZG? Tom nitkovu da damo ulicu??? Eee moj Hrvatski nepismeni narode pa Srbe ste doveli na vlast da vam se sada smiju kao sto vam se i ovaj nitkov smijao kada ste popunjali dvorane iako ste talog😂😂😂😂

  • NEOPISIVO_2 22.02.2021.

    Bradonja u vučićevoj koži ili vučić u janjećoj koži.

  • sokrates_mali 22.02.2021.

    Naš je najveci Panonski muzicar, Nenadmasiv, kompletan! Bio je ljudina...takav ce ostati u nasim srcima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare