To je to što me zanima!

U petak - (za)metak: Premijera održana u Histrionskom domu

Predstava U petak - (za)metak premijerno je izvedena u četvrtak u Histrionskom domu. Riječ je o prvom demografskom kabareu u Hrvatskoj, odnosno kratkom izlaganju o demografskoj obnovi
Vidi originalni članak

Hrvatska je demografskom problemu. Stoga si je ekipa prvog hrvatskog pronatalitetnog cabareta demografske obnove zadala zadatak svoje sunarodnjake reeducirati kako se razmnožavati efektivno i efikasno, kako i gdje susresti potencijalnog budućeg suosnivača brojne obitelj te kako se brzo i uspješno vjenčati. Saznali smo i koja oplođavalačka poza garantira kakvog nasljednika, kako cijelo to vrijeme biti unutar EU regulativa i što činiti ako proizvodnja zapne.

Ana Marija Percaić koja glumi nečasnu sestru otkrila nam je detalje suradnje i pripreme.

- Ovo je moja prva suradnja s Ivanom Goranom Vitezom. To je stvarno bilo divno iskustvo te se nadam da ćemo nastaviti sa suradnjom. Predstavu smo pripremali oko mjesec i pol. Moram priznati da je dosta teška. Ima puno teksta i statističkih podataka koje je trebalo naučiti na pamet ali nije mi žao ni sekunde. Zaista mi je jako drago da sam glumila u takvoj predstavi - rekla nam je.

Duško Modrinić tumači muškog Bornu i kaže da je predstava ispunila njegova očekivanja.

- Prezadovoljan sam. Publika je imala reakcije tijekom cijele predstave, od samog početka, što govori o tome koliko im je bilo zanimljivo, zabavno i smiješno. Na pripremi smo radili dugo, no nije bilo naporno, to je bio jedan lijep rad, što se na kraju moglo i vidjeti - zaključio je Duško.

Osim njih dvoje, u predstavi glume i Marija Borić kao časna sestra te Petra Vukelić kao ženska Borna, a glazbu za songove napisao je i izvodio Zvonko Presečki.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare