To je to što me zanima!

Ukradeno prvo izdanje Harryja Pottera vrijedno 40.000 funti

Među dvanaest ukradenih naslova je i prvo izdanje 'Hobbita' iz 1937. te set od četiri prva izdanja pripovjedaka o medvjediću 'Winnieju zvanom Pooh'
Vidi originalni članak

Tvrdo ukoričeno rijetko prvo izdanje knjige 'Harry Potter i Kamen mudraca' izdano 1997. u ediciji od 500 primjeraka i vrijedno oko 40.000 funti ukradeno je između 8. i 9. siječnja iz antikvarijata SN Books u Thetfordu. 

'Sveti gral' za kolekcionare djela o mladom čarobnjaku samo je jedan od nekoliko vrijednih naslova koja su dvojica osumnjičenika ukrala prošli tjedan nakon što su provalili u antikvarijat, pišu britanski mediji.

Među dvanaest ukradenih naslova je i prvo izdanje 'Hobbita' iz 1937. i set od četiri prva izdanja pripovjedaka o medvjediću 'Winnieju zvanom Pooh'.

Policija okruga Norfolk je potvrdila da su u antikvarijat provalila dvojica muškaraca te da su ondje proveli više od sat vremena. 

Načelnik policije poziva sve osobe koje imaju veze s nakladništvom i knjižarstvom da obrate pozornost na spomenute knjige ukoliko im budu ponuđene na prodaju. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Tigar 74 18.01.2018.

    Što se mene osobno tiče, mogu pokrast sva izdanja.. :)

  • 18.01.2018.

    Jako glup naslov. Pa valjda je prvo izdanje 'Hobbita' iz 1937 puno vrednije od Pottera iz 1997 i zaslužilo je biti u naslovu. To je isto kao : Opljačkan antikvarijat u HR : ukradeno prvo izdanje "Gole Istine" od N. Celzijus. A u podnaslovu: ukradeno i prvo izdanje “Kiklopa” iz 1958. od Marinkovića

  • 18.01.2018.

    Da, sigurno se ih ponuditi u neku knjiznicu...A mozda oglas stave na ''Njuskalo''..? To je narucena kradja od strane nekog kolekcionara...

Komentiraj...
Vidi sve komentare