To je to što me zanima!

Ukrali joj naslov pjesme: HNK Split ispričao se Josipi Lisac

U Hrvatskom narodnom kazalištu Split igra balet naziva 'Balet o mladosti'. Prošlog tjedna promijenili su prvotni naziv 'Balet o jednoj mladosti' jer je Josipa Lisac, autorica pjesme naziva 'O jednoj mladosti' tako tražila.
Vidi originalni članak

Hrvatsko narodno kazalište Split javno se ispričalo Josipi Lisac (69) i Ivici Krajaču (81), nositeljima autorskih prava na pjesmu ‘O jednoj mladosti’. Naime, HNK je ime pjesme koristio u naslovu svoje baletne predstave. Prvo su se ispričali, a onda promijenili naslov predstave u ‘Balet o mladosti’ umjesto ‘Balet o jednoj mladosti’.

Josipa Lisac i Ivica Krajač zabranili su izvedbu pjesme 'O jednoj mladosti' na koju Lisac polaže autorska prava, čime je automatski zabranjen i naslov koji asocira na tu pjesmu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Komentar pjevačice zasad nismo uspjeli dobiti. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Demetra 07.06.2019.

    Josipa Lisac NIJE autorica pjesme, nego nositelj autorskih prava. Autor je Karlo Metikoš!!! Josipa, koliko znam, u životu nije pjesmu napisala.

  • Nemo22 07.06.2019.

    Ma daj Josipa molim te..........jesi zaštitila kao patent riječ mladost pa i mene sada traži da sada ne pišem o npr.tratinčici iz svoje - mladosti?! Ups!! Spomenula sam riječ - mladost.Sad će me Josipa Lisac tužiti.Ajme!!!!

  • Policija 07.06.2019.

    Nije Josipa Lisac autor spomenute pjesme nego pok. Karlo Metikos.

Komentiraj...
Vidi sve komentare