To je to što me zanima!

Umro je posljednji član Osam tamburaša s Petrovaradina

Momčilo je još davne 1970. godine postao član Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Novi Sad davne, a potom se pridružio tamburaškom orkestru Osam tamburaša s Petrovaradina
Vidi originalni članak

Preminuo je Momčilo Moma Nikolić, član legendarnog tamburaškog orkestra Janike Balaža, preminuo je u 70. godini života. On je bio posljednji i najmlađi član ovog orkestra. 

Momčilo je još davne 1970. godine postao član Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Novi Sad davne, a potom se pridružio tamburaškom orkestru "Osam tamburaša s Petrovaradina". S njima je svirao do 1988. godine, kad napušta Srbiju i nastavlja profesionalnu karijeru u Kanadi. Nastupao je širom SAD-a, Kanade i Australije. 

USMRTIO GA PIJANI VOZAČ Preminuo je Vinko Coce, osnivač grupe 'Osamdesete u Zagrebu'

"Tamburitza Association of America" svrstala ga je  u svoju "Kuću slavnih" 2007. godine. Autor je knjige 'Beše nekad osam tamburaša', koja je prevedena na nekoliko jezika.

Vijest o njegovoj smrti objavio je Robert Čoban, suvlasnik i predsjednik srpske medijske kuće Color Press Group.

- Koliko pjesama, koliko novčanica uguranih u violine i tambure, koliko noći u konobama. Laka zemlja, Momo. Preminuo je Momčilo Moma Nikolić, posljednji od 8 petrovaradinskih tamburaša - , napisao je na Facebooku.

Idi na 24sata