To je to što me zanima!

Umro tekstopisac hita 'Day-O' koji je nekad budio astronaute

Irving Burgie rođen je u Brooklynu. Sudjelovao je u Drugome svjetskom ratu te je, zahvaljujući stipendiji za veterane G.I. Bill pohađao prestižni Juilliard gdje je školovao glas
Vidi originalni članak

Irving Burgie, pjevač i tekstopisac hita Day-O (The Banana Boat Song) koji je proslavio njegova izvođača Harryja Belafontea, preminuo je u petak u dobi od 95 godina, kazao je njegov sin Andrew

Po njegovim riječima, otac je posljednjih godina imao probleme sa zatajenjem srca, prenosi CNN.

Irving Burgie rođen je u Brooklynu. Sudjelovao je u Drugome svjetskom ratu te je, zahvaljujući stipendiji za veterane G.I. Bill pohađao prestižni Juilliard gdje je školovao glas. 

Kad je počeo nastupati na mjestima poput glasovitoga Village Vanguarda i Manhattana uzeo je estradno ime 'Lord Burgess'.

Za Belafontea je napisao 35 pjesama, među kojima je i osam od 11 skladbi s Belafonteova albuma 'Calypso' iz 1956. godine, prvog albuma koji je u Sjedinjenim Državama prodan u više od milijun primjeraka.

U 81. GODINI Preminuo je poznati australski pisac i voditelj Clive James...

'Day-O' je postao glazbeni klasik. Korišten je i kao alarm za buđenje astronauta svemirskog broda Atlantis tijekom njihova boravka u svemiru 1997. godine.

Burgie je napisao tekst za državnu himnu domovine njegove majke, Barbadosa nakon što je ta zemlja stekla neovisnost 1966. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare