To je to što me zanima!

Ungar: S Ljupkom sam harao ruskim i njemačkim binama

KOMEMORACIJA Prijatelji su se sjetili velikih uspjeha s početka karijere. S 22 godine Dimitrovska je pobijedila na natjecanju u Bernu s Terezom Kesovijom
Vidi originalni članak

Teško mi je ocijeniti je li Dimitrovska bila bolja pjevačica ili kuharica. Uživao sam u njezinim delicijama, a kad je pjevala, bio sam opčinjen, rekao je Miro Ungar (79).

Pjevač je s Ljupkom Dimitrovskom i Terezom Kesovijom nastupao na europskom pjevačkom kupu u Švicarskoj. Trojac je početkom sedamdesetih pomeo konkurenciju i osvojio prvo mjesto na natjecanju.

Obitelj tuguje: Ljupka je bila u braku s Nikicom Kalogjerom, starijim bratom skladatelja Stipice Kalogjere

- Ljupkina interpretacija brazilske pjesme bila je najzaslužnija za naš uspjeh. Nakon toga smo dijelili pozornice u Istočnoj Njemačkoj i Rusiji. Publika ju je obožavala - rekao je Ungar na komemoraciji.

Ljupkina prijateljica Tereza Kesovija (78) nije uspjela oprostiti se od pjevačice jer se prehladila. Hrvatska publika nazvala je Dimitrovsku vječnom djevojčicom naše estrade. Osvajala je nagrade na Splitskom festivalu, Zagorci su voljeli njezine izvedbe kajkavskih popevki na festivalu Krapina, a Slovenci i danas slušaju pjesme koje je izvodila s Ivicom Šerfezijem. Dimitrovska je prošli tjedan umrla u 71. godini. Kći Nika Kalogjera, po njezinoj želji, organizirala je sprovod u krugu najbliže obitelji.

Ljupkini kolege: Niku Kalogjeru dirnuli su oproštajni govori Miše Doležala i Mire Ungara

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 13.10.2016.

    Stara garda polako odlazi,a mladi nikad neće imati pjesme takvih kvaliteta....

Komentiraj...
Vidi sve komentare