To je to što me zanima!

Ustrašeni natjecatelji showa: Svi se boje Tomislava Špičeka

Večeras u 'Tri, dva, jedan - kuhaj' natjecatelji pripremaju dva brza ručka, pohanog piceka s pire krumpirom i zlevku. Zadaci im se na prvu ne čine nimalo laganim
Vidi originalni članak

Kako priprema prvog zadatka, odnosno pohanog piceka, ne bi bila jednostavna, natjecatelji će morati sami rastrančirati pile. Osim s noževima, natjecatelji su posebno oprezni i s pohanjem. Većina ih se drži jednostavnosti bez dodavanja posebnih začina. Među njima je i Nenad koji je ovaj tjedan odlučio smanjiti 'apetite' i kuhati s manjom dozom ambicioznosti. 

Ulogu entuzijastičnog natjecatelja preuzela je Evelina, koja će napraviti čak tri različita načina pohanog pileta (u krušne mrvice dodaje sjemenke lana i sezama, pecorino sir, muškatni oraščić…). Anka i Tanja će prvo skuhati pile pa ga zatim pohati kako ne bi bilo krvavo oko kostiju, dok Zlatan radi dvije vrste pirea, te se nada da će žiri primijetiti razliku…

Kako smo ušli u tjedan koji je itekako poznat Tomislavu Špičeku, svi se kandidati pribojavaju njegovog ocjenjivanja pa čak i gostujući član žirija, Zlatko Puntijar. Naime, pri kušanju pohanog pileta Tomislav je svojim komentarima htio opustiti i smiriti Milu, ali je Zlatko ipak morao dati svoj komentar na Milinu izvedbu, koja ga baš i nije oduševila. Tomislav je primijetio da ih Mile malo ustrašeno gleda:

- Pa dobro, Zlatko, vidiš da se čovjek boji - rekao je Tomislav, a Zlatko mu je kratko poručio 'Je, i mene je tebe strah!'. 

Drugi 'zadatak' večerašnjeg kulinarskog izazova je zlevka (ili zlijevka, zlevanka, zlijevanka…), tradicionalni desert Sjeverne Hrvatske, Međimurja, Podravine i Zagorja. Ime je dobilo zbog naoko jednostavnog načina pripreme: svi potrebni sastojci se izmiješaju i jednostavno izliju u posudu. Upravo je ta jednostavnost u pripremi zadala muke kandidatima pa su svoje recepte 'obogatili' dodatnim, nepotrebnim sastojcima. Zbog toga će Nenad i Evelina raditi dvije verzije zlevki, a Mili će narasti do neslućenih proporcija.

Hoće li Tomislav Špiček biti zadovoljan hrskavošću pohanaca i sočnošću zlevke, doznat ćemo večeras u novoj epizode „Tri, dva, jedan – kuhaj“ u 21:10 sati na RTL Televiziji!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare