To je to što me zanima!

V. Rudan vrijeđala Židove pa je otjerali s Nove TV

Spisateljica više neće imati svoj komentatorski dio u 'IN Magazinu'. Uvrijedila je Židove, a Nova TV se zbog njenih riječi javno ispričala svim Židovima
Vidi originalni članak

Nakon što je Vedrana Rudan u emisiji "IN Magazin" govorila o Židovima rječnikom koji nije etičan i u normama novinarstva, Nova TV je s njom raskinula suradnju. Ista televizija javno se na Dan sjećanja na žrtve holokausta ispričala židovskoj zajednici i svima koji su se mogli naći uvrijeđeni zbog komentara Vedrane Rudan. Na sjednici Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer izjavio je da se Rudan koristila govorom mržnje te da je vrijeđala Židove. Rekao je da je ona poručila Židovima da prestanu biti Židovi i da postanu ljudi, a uvredljivo je govorila i o Ani Frank. Zbog takvog govora mržnje, a i uspoređivanja rata u Gazi s holokaustom, židovska zajednica izvijestila je Svjetski židovski kongres. Vedrana Rudan kazala je za Večernji list kako je uopće ne zanima što je on rekao jer ona misli kako je njen prilog bio govor ljubavi prema Židovima i Palestincima.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • user_28544 28.01.2009.

    Kad se dobro upakirana laž, uspije da proda narodnim masama stotinu godina, polako i sistemski kroz medije, tisak i školske udžbenike, onda se istina smatra totalnom besmislicom a onaj ko je propovjeda totalnim luđakom. Židovi ili cionisti vladaju svitom i lažu nas, jer nas tako kontroliraju, razmišljate svojom glavom ili pomoću medija?????????

  • BERISLAE 28.01.2009.

    sreća da je vlasnik nove tv židov,jer da je srbin ne bi se smjelo pričati o domovinskom ratu.Toliko o slobodi medija,baš se pitam gdje su sad sve organizacije koje uvijek brane Denisa Latina kad pljuje po Hrvatskoj.

  • skolic3 28.01.2009.

    Vedrana Rudan je kreten bez dlake na jeziku,bezobrazna i umišljana,iritantna i prosta ko kočijaš.Pa tko to želi gledati?

Komentiraj...
Vidi sve komentare