To je to što me zanima!

Veliko finale Splitskog festivala: Lorena dobila nagradu žirija, Nižetić osvojio nagradu publike

Po odabiru hrvatske dijspore, nagrada za najbolju pjesmu festivala je otišla Mladenu Grdoviću. 'Hvala, svima. Hvala, Splite. Ovo je ne znam koja nagrada po redu u 35 godina', zahvalio se Grdović
Vidi originalni članak

Nakon dvije večeri glavnog programa Splitskog festivala - otvorenja uz koncert Nene Belana i Fiumensa te Večeri retrospektive s Terezom Kesovijom i njezinim gostima, na red je došlo i finale s čak 25 novih skladbi.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Radosni smo što ste večeras s nama u ovako velikom broju. Uživat ćemo u završnoj večeri, večeri novih skladbi - rekla je na početku zadnje večeri Splitskog festivala, voditeljica Doris Pinčić.

Jedan od najcjenjenijih i najpopularnijih domaćih glazbenih festivala i ove godine je privukao brojne ljubitelje domaće glazbe na splitske Prokurative, a osim poznatih izvođača čari jedne od najljepših pozornica osjetili su i mladi glazbenici i autori.

Prvi na redu nastupao je mladi glazbenik Stjepan Lach koji je oduševio publiku izvedbom pjesme 'Tako nedostaješ'.

Sve izvođače, kao i uvijek, pratio je veliki festivalski orkestar kojim ravnaju Joško Banov i Tonći Ćićerić.

Nastupale su i klape u odorama, vatrogasci, policija i mornarica. Klapa 4 tenora otpjevale su pjesmu 'Adio ljubavi', a glazbu im je napravio pjevač Goran Karan.

GALERIJA FOTOGRAFIJA Lille nikad čednija, Domenica i Mia u crno-bijeloj kombinaciji, Rozga sa skupocjenom torbom

Mladi i talentirani Marko Bošnjak izveo je pjesmu 'Pjesma za kraj' čije je stihove i glazbu napravio dubrovčanin Vlaho Arbulić. Njegov glas osvojio je srca publike.

Jasmin Stavros zagrijao je ekipu izvedbom 'Ej, zora je', a publika je pala u trans kada je na binu stupio Siniša Vuco sa sinom i bendom Willy Family. 

HRNIĆ O SPLITSKOM FESTIVALU: 'Triput sam pobijedio u Splitu, više mi ne trebaju natjecanja'

Dugi aplauz i ovog puta je zaradio veliki miljenik splitske publike Mladen Grdović s izvedbom 'Vilo moja sva u bilom', dok je Luka Nižetić Splićane oduševio pjesmom o svom gradu, 'Kad se rodiš usrid Splita'.

Kćerka legendarnog Miše Kovača, Ivana Kovač otpjevala je pjesmu 'Voljeli smo jedno drugo' i publiku je bacila u trans. Nakon nje nastupio je Hari Rončević.

Lidija Bačić Lille pjevala je kao i Luka, ni više ni manje, nego o Dalmaciji.

FINALNA VEČER FOTO Plenković s Đogašem stigao na Splitski festival

Zadnju pjesmu završnice festivala otpjevala je Danijela Martinović. Ona je izvodila 'Fortunatu' u bijeloj vjenčanici koja je ukrašena vezom s motivima Splita.

U gledalištu su sjedila brojna poznata lica, a među ostalima i predsjednik Vlade Andrej Plenković, šef splitskog HDZ-a Vice Mihanović, treću večer zaredom i bivši splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, kandidat za splitskog gradonačelnika Zoran Đogaš kao i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek.

Osim političara, pojavila se i Jelena Rozga koja je uživala s mladim glazbenikom Matijom Cvekom, a došao je i chef, Ivan Pažanin. Uz njih, u publici su sjedile i Domenica Žuvela, Mia DimšićOlja Vampirica i mnogi drugi.

Za najizvođeniju 'Bambinu', nagrada je otisla u ruke Neni Belanu. Nagradu za najboljeg debitanta je dobio Marko Bošnjak. Brončani val je također osvojio Bošnjak. Nagradu za najbolje stihove je dobio Tedi Spalato.

NA SPLITSKOM FESTIVALU Šurjak je prije 17 godina imala kratku frizuru i drukčiji imidž

Po odabiru hrvatske dijspore, nagrada za najbolju pjesmu festivala je otišla Mladenu Grdoviću.

- Hvala, svima. Hvala, Splite. Ovo je ne znam koja nagrada po redu u 35 godina - zahvalio se Grdović.

Treća nagrada publike, Brončani galeb je dobila Danijela Martinović.

Srebrni val žirija dobiva Marko Kutlić.

Drugu nagradu publike, Srebrni galeb dobiva Lorena. Prvu nagrada stručnog ocjenjivačkog suda, nagradu Zlatni val dobiva tim Huljić i pjevačica Lorena.

Pobjednik i dobitnik Zlatnog vala je Luka Nižetić s pjesmom 'Kad se rodiš usrid Splita'.

POGLEDAJTE VIDEO: SNAHA NAŽIVCIRALA SVEKRVU

 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 04.07.2022.

    Lorena stvarno pjeva izvrsno 👍

  • empatija 04.07.2022.

    dobro je dok dijaspora bira pjevača.Opasno i žalosno je dok bira na parlamentarnim izborima i odlučuje o sudbini nas koji tu zivimo

  • 04.07.2022.

    nagrada ko g..... ,izlazili po njih ko u pućkoj kuhinji po topli obrok....

Komentiraj...
Vidi sve komentare