To je to što me zanima!

Vitezovi dobra srca: Oni će učiniti sve da pomognu djeci

Već 15 godina Mate Bulić (57), Marko Perković Thompson (48) i Joško Čagalj (42) organiziraju koncerte, a sav novac doniraju. Kažu da to čine iz srca jer žele pomoći
Vidi originalni članak

Naši estradnjaci pomažu siromašnima, ljudima iz poplavljenih područja, ali i crkvama u siromašnim župama. No najčešće pjevaju za pomoć bolesnoj djeci.

Mate Bulić (57), Marko Perković Thompson (48) i Joško Čagalj (42) tri su najveća humanitarca naše estrade. Ni jedan nema manje od 15 humanitarnih koncerata na godinu. Kažu da to čine iz srca jer žele pomoći. Mati Buliću na jednom je koncertu u Mostaru prišla lijepa, mlada djevojka i upitala ga sjeća li je se. Kralj dijaspore je odmahnuo glavom, a ona mu je rekla: “Zahvaljujući vama danas sam živa. Dok sam bila beba, pjevali ste i skupili novac za presađivanje mojeg bubrega. Ja sam Danijela”. Pjevač ju je tada srdačno zagrlio.

- Supruga Zdravka me je upitala kako se tako javno grlim s mladom djevojkom? Odmah sam joj sve objasnio, pa je i ona umalo zaplakala - prisjetio se Mate Bulić.

Njegov kum Marko Perković Thompson s humanitarnim je koncertima počeo još 1992. i od tada ne staje. Na sve svoje koncerte uvodi obitelji s petero i više djece koje ne mogu kupiti ulaznicu. Donirao je i za liječenje malene Zadranke Stephanie Milde koja je hitno trebala na operaciju u Ameriku. Nakon četiri mjeseca je ozdravila. Joško Čagalj pjevao je za pomoć Roku Ugriniću s Pašmana, kojem je 2011. dijagnosticiran tumor na mozgu. 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • 30.12.2014.

    "Pretrgali" se od pomaganja. Nemojte nam samo vi pomagati.

  • kung fu panda 30.12.2014.

    lijepo od njih

  • pikac_1 30.12.2014.

    na sceni imamo tri kralja, vitezove dobrog srca i još nm fali robin hud.

Komentiraj...
Vidi sve komentare