To je to što me zanima!

Voditelj isprobao tradicionalna jela u Splitu, gledatelji se čude: Jeo u pekari, pa onda i ćevape?!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nova sezona popularne dokumentarne serije izašla je nedavno, a jedna od epizoda posebno je zapela za oko publici
Vidi originalni članak

'Somebody Feed Phil' Netflixova je serija koja prati Philipa Rosenthala u kušanju hrane na različitim mjestima, a koja je premijerno prikazana 2018. godine. Ove godine dobila je novu sezonu, šestu, a jedna od epizoda smještena je u lijepoj našoj, točnije u Splitu, a Plava kamenica objasnila je što se dogodilo u epizodi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Epizoda je započela prekrasnim pogledom na Dubrovnik i pričom o Domovinskom ratu, a prvo mjesto koje je posjetio kako bi mogao kušati naša tradicionalna jela je Split.

THE WATCHER Novi hit Netflixa: Serija od koje se treba slediti krv u žilama potonula je u crnilo gluposti

Prvo mjesto u koje je ušao bila je pekara, a gledatelje je začudilo zašto je odabrao upravo to mjesto pored toliko restorana koji nude tradicionalnu hranu. Od svega što je uzeo za pojesti, jedino što se moglo nazvati našim jest 'viška pogačica', koju mu je ponudio gospodin iz pekare.

U moru tradicionalnih 'mediteranskih' jela koja se prave na našoj obali, Philip je odabrao - buregdžinicu. Uzeo je burek s mesom, koji je daleko od nečega što je nastalo u Hrvatskoj. Za kraj se Phil odlučio počastiti još jednim, po njegovom mišljenju, tradicionalnim splitskim jelom - ćevapima u lepinji.

Nakon Splita, posjetio je i Hvar, gdje ga je dočekao gradonačelnik i odveo ga da proba tipično hrvatsko jelo, pršut, pašticadu, koje su iskombinirali uz vino.

POGLEDAJTE VIDEO: 24 PITANJA S GORANOM BOŠKOVIĆEM IZ ‘ZVIJEZDE PJEVAJU’

Idi na 24sata

Komentari 5

  • el magnifico 24.10.2022.

    Pogledao sam taj dio o Splitu i prekinuo gledati, i što reć nego žalosno koja hrana se reklamira kao primjer splitske gastro scene, iako je Paulina uvijek bila popularno mjesto, s donekle ok cijenama ali... Jednim velikim dijelom, ni ne iznenađuje me to sve. Tko god je išao ili dolazio u Split se mogao uvjeriti da je taj grad izgubio svoju autohtonu gastro ponudu. Razno razne pizzerie, fast foodovi, burger barovi i tu i tamo neka improvizirana konoba koja nudi tek par odmrznutih varijanti autohtonih jela. Daleko, daleko, daleko od ičega čime bi se takav grad mogao ponositi. Ima Split par lokacija gdje se još uvijek može pojesti dobra riba, dobar komad mesa, dobra pašticada, dobra peka, ali to se neće toliko reklamirat. Zašto i bi? Pa za ta se mjesta zna. Kao i mnogo toga, želja za brzom (turističkom) zaradom koja se bazira na nabijanju cijena burgera i pizza kako bi se nahranili mamurni tinejdžeri i iz njih izbila neka kinta, nas dovodi do toga da sva mjesta gube svoj identitet. Tako i u Splitu. Rješenje? Split treba biti Split. Ne ni Ibiza ni New York ni Pariz ni Tokyo. Već Split. Ponudit ono što uistinu je Split, prezentirati na tanjuru ono što čini taj grad posebnim. Dok se to ne promini, neće se ni imat što za pojest.

Komentiraj...
Vidi sve komentare