To je to što me zanima!

VUM i ManMachine 19. ožujka sviraju u zagrebačkoj Močvari

VUM iz Kalifornije u sklopu prve Europske turneje na kojoj promoviraju svoj drugi album 'Psychotropic Jukebox' dolaze i u Hrvatsku. Sviraju u zagrebačkoj Močvari
Vidi originalni članak

Miljenici Molly Nilsson i Henry Rollinsa, izvrstan darkwave, no wave, pop-noir trio VUM iz Kalifornije u sklopu prve Europske turneje na kojoj promoviraju svoj drugi album 'Psychotropic Jukebox' dolaze i u Hrvatsku gdje će pred Zagrebačkom publikom premijerno nastupiti 19. ožujka u Klubu Močvara. 

VUM nastaje 2008. godine kada autorski duo Jennifer Pearl i Christopher Badger započinje eksperimentirati sa sintesajzerima, ritam mašinama, melodijama i raznim zvukovima, a već godinu dana kasnije izdaju svoj prvi EP nazvan 'Strange Attractor' koji zvuči kao pustinja, kao područje tropskog pojasa i kao ulice noću, sve u jednom i sve odjednom.

2011. godine VUM izdaje debut album 'Night Sun' koji odvodi još dublje u džunglu i istraživanje tamne strane ukupnosti duševnih osobina te instantno postaje favorit underground scene i hit emisije Henry Rollinsa na KCRW radiu iz Los Angelesa.

2012. godine sastavu se pridružuje i bubnjar/perkusionist Scott Spaulding, a trio tada odlazi u studio, snima i izdaje 7" vinyl 'Laura Palmer/Are You Animal?' koji je USA Today proglasio 'pop culture fav' te koji se konstantno vrti na Kalifornijskim radio stanicama.

Drugi studijski album 'Psychotropic Jukebox' objavljen je digitalno u listopadu 2013. godine te na vinilu u studenom 2013. godine. Minimalizam synthova, gitara i ritmova te sneni vokal pun prostora i dimenzija ono su što VUM čini jedinstvenim jer teško se može pronaći neki bend s kojim ih se može usporediti. I to je ustvari nevažno jer glazbu treba slušati, a ne uspoređivati, po mogućnosti noću te na koncertima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare