To je to što me zanima!

YouTube je vratio kanal Croatia Recordsa: Ugasili ga na 5 dana

Kanal je bio ugašen jer je beogradska firma podigla prijavu protiv Recordsa za kršenje autorskih prava nad albumima Tome Zdravkovića
Vidi originalni članak

YouTube je vratio kanal Croatia Recordsa koji je od 31. listopada bio ugašen zbog silnih prijava Mirka Ćajića iz beogradske tvrtke Connect Network, a koji su tvrdili kako je Croatia Records prekršila autorska prava pokojnog pjevača Tome Zdravkovića.

Sada su na kanalu vraćene sve pjesme i spotovi, pa tako i Zdravkovićeva djela. 

OBJAVIO ZABAVNU FOTKU Kedžo čeka da mu vrate spotove na YouTubeu Croatia Recordsa, javila mu se i Mia Negovetić

- Gospodin iz Beograda koji nas je prijavio za kršenje autorskih prava dobio je svojih pet minuta - rekao nam je u petak Želimir Babogredac, direktor najveće diskografske kuće u regiji. 

Miro Ćajić, koji se predstavlja kao zastupnik obitelji Zdravkovića, tvrdi kako vodeća hrvatska diskografska kuća nije imala autorska prava nad Tominim albumima. No, Babogredac tvrdi drugačije. 

SPORNA PRAVA OKO TOME ZDRAVKOVIĆA Zašto je YouTube kanal Croatia Recordsa ugašen? 'Taj čovjek iz Srbije radi probleme i drugima'

- Nasljednici su nositelji autorskih prava, koje štiti SOKOJ (Organizacija muzičkih autora Srbije ili kako se ranije definirao kao Savez organizacija kompozitora Jugoslavije, op.a.). Croatia Records ima izdavačka prava na pjesme Tome Zdravkovića. Kod nas su originalni ugovori - rekao nam je u petak Babogredac.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zorozimba 04.11.2023.

    Iz stvarno bogatog glazbenog kataloga Croatia recordsa javi se neki papak da navodno štiti prava jednog običnog"kafanskog" pjevača.

Komentiraj...
Vidi sve komentare